02 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı Bursa'yı gözüne kestirdi!

Sabiha Gökçen Havalimanı Bursa'yı gözüne kestirdi!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Ticari Havacılık Müdürü Khasanova: "Bursa İstanbul'a çok yakın, dolayısıyla bizim hedef kitlemiz arasında" diye konuştu



Son yıllarda hızlı büyümesiyle dikkati çeken İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın Ticari Havacılık Müdürü Asiyat Khasanova, "Bursa İstanbul’a çok yakın, dolayısıyla bizim hedef kitlemiz arasında" dedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Bursa’daki bilet satış acenteleri, havayolu şirketleri ve tur operatörlerini, Almira Oteli’nde düzenlediği özel bir organizasyon ile bir araya getirdi.

Khasanova, burada gerçekleştirdiği sunumda, Bursa’nın ülke ekonomisinin büyümesinde ve gelişmesinde aktif ve yönlendirici bir gücü temsil ettiğini vurgulayarak, kentin Anadolu Yarımadası’nın batıya çıkış ve batının Anadolu’ya giriş kapısı konumunda bulunduğunu belirtti.

Bursa’nın, ülke ekonomisine sağladığı döviz girdisiyle büyük bir dinamizm sergilediğini anlatan Khasanova, şunları kaydetti:

"Yerli ve yabancı büyük kuruluşlar Bursa’yı yatırım merkezi olarak seçmiştir. Şehrin ulaşım olanaklarının çeşitlenmesi ilin performansını daha da yukarı noktalara taşıyacaktır. Ülkemiz için çok önemli katma değer yaratan Bursa’nın hava limanımız ile bağlantısının daha da geliştirilmesi bizler için son derece önemli bir hedeftir. Bursa’dan havalimanımıza olan trafiği ve yolcu akışını kolaylaştırmak üzere tüm altyapı çalışmalarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemde buradan havalimanımıza daha fazla sayıda yolcunun geçiş yapması en önemli hedeflerimiz arasındadır.

13,7 milyon yolcu

Khasanova, havalimanının 2001 yılında 47 bin yolcuya hizmet verdiğini hatırlatarak, "Bugün gelinen noktada 2011 yıl sonu itibariyle 13,7 milyon yolcu sayısına ulaştığımızı gururla ifade etmek isterim" dedi.

Havalimanındaki yolcu trafiğine dikkati çeken Khasanova, şu bilgileri verdi:

"Yolcu trafiğimize baktığımızda 2011’de Sabiha Gökçen’den uçan iç hat yolcu sayısı 2010’a göre yüzde 19’luk artışla 9 milyon 117 bin kişiye ulaştı. Dış hat yolcu sayısı ise 2011’de bir önceki yıla göre yüzde 16’lık artışla 4 milyon 571 bin kişi olarak gerçekleşti. İç ve dış hat toplam yolcu sayısı ise 2011 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 18’lik artışla 13 milyon 688 bin kişiye ulaştı."
 

"Hedef kitlemiz arasında"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Khasanova, Sabiha Gökçen’in çok hızlı gelişen ve büyüyen bir havalimanı olduğuna dikkati çekti. Khasanova, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş’nin (ISG) Mayıs 2008’de ihaleyi almasının ardından havalimanının çok hızlı büyüdüğünü belirterek, "Bursa, İstanbul’a çok yakın dolayısıyla bizim hedef kitlemiz arasında" dedi.

Sabiha Gökçen’in, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye’deki bir havalimanı dünyada en hızlı büyüyen havalimanı seçilmiştir, iki yıl arka arkaya 2009 ve 2010 yıllarında. Bu çok büyük bir başarıdır. Geçen sene 14 milyona yakın yolcu geçti havalimanımızdan. 70 küsur noktaya uçuşumuz var yurt dışında yurt içinde 30 noktaya uçuşumuz var. Bu noktaları tanıtmak istiyoruz buradaki acentelere. Çok hızlı büyüdüğümüz için geçen sene ortalama ayda 2 yeni uçuş noktası açmışız. 20012’de hedefimiz; yine büyümeye devam edeceğiz, uçuş noktalarımızı artıracağız. Yurt dışında en az 7-8 yeni nokta eklemeyi düşünüyoruz. Yurt içinde aslında çok daha fazla büyüyebileceğimiz bir nokta kalmadı, belki birkaç nokta daha eklenebilir. 2012’de yüzde 25 büyüme hedefliyoruz."
 

AA


Geri Dön