08 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.



DİJİTAL ÇÖZÜMLER İLE HIZLI HİZMET

Sabiha Gökçen Havalimanı nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Bu yıl yaz sezonunun başlangıcının, bayram tatili ve hac dönüşü ile birleştiğine işaret eden Albayrak, havalimanı operasyonlarında olası bir yoğunluğu iyi yönetebilmek amacıyla gerekli tüm önlemleri aldıklarını dile getirdi. Albayrak, dijital çözümlerle yolculuk öncesi işlemleri daha hızlı ve kolay hale getirdiklerini belirterek yolcuların ‘Sabiha Gökçen Mobil Uygulaması’ndan tüm uçuş bilgilerini anlık olarak takip edebildiğini, terminalde yer alan self servis kioskları ile check-in işlemlerini yapabildiğini, çipli pasaportları ile Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi’ni kullanarak sıra beklemeden pasaport işlemlerini tamamlayabildiklerini kaydetti.

5 YENİ BÖLGEYE DAHA UÇUYOR

Albayrak, Sabiha Gökçen havalimanındaki uçuş destinasyonlarına yenilerinin de eklendiğini dile getirdi. Albayrak, Haziran 2023 itibariyle Sabiha Gökçen’den, British Airways ile Londra Heathrow Havalimanı’na, Yunanistan’ın Rodos ve Midilli havalimanlarına, Ürdün’de Amman ve Rusya’da Kazan havalimanları olmak üzere toplam 5 yeni yurt dışı rotası eklediklerini dile getirdi. Albayrak, 45 havayolu ile 51 ülkede ulaşım sağladığı destinasyon sayısını 154’e ulaştırdıklarını kaydetti.


Geri Dön