07 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı



Yüz Yüze 100 Gün” programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  gelecek günlerde İstanbul’da her ay bir metro açacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

“E5 ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki mahalleleri de birbirine bağlayacak metro hattımızı eylül ayı içerisinde hizmete sunacağız." diyerek müjdeyi verdi. Bomba haberlerle devam eden Karaismailoğlu sözlerini şu kelimler ile devam ettirdi:

"Yine İstanbul Havalimanı’yla Kemerburgaz Göktürk, Kağıthane ve oradan Beşiktaş’a Gayrettepe’ye uzanan metro hattımızı da kasım ayı gibi planladık. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nden Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattımızda aralık ayı içerisinde planladık. Onun da açılışını yapacağız. Çünkü biz İstanbul’u birilerinin keyfine bırakamazdık, o yüzden. Bir taraftan Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, hepsi hem İstanbul’un geleceği ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızın konforlu, güvenli seyahat edebilmeleri ve onların hayatını kolaylaştırmak için yapılan projelerdi.”


Geri Dön