07 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı



Özellikle demir yolunda, çok büyük bir atılım olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, Türkiye genelinde 4 bin 500 yüz kilometre demir yolu yatırımının sürdüğünü hatırlattı. 13 bin 22 kilometrede de demir yolu işletmesi yaptıklarını kaydeden Bakan son olarak şunları söyledi:

"Aynı şekilde havalimanlarımızın da altyapısını tamamladık diyebiliriz. Çünkü 26 olan havalimanımızı 57’ye çıkardık. Yani 20 yıl önce Türkiye genelinde sadece 30 milyon olan yıllık hava yolu yolcusu sayısı bugün 210 milyona çıktı. Hedefimiz 2053 yılına kadar bunda 400 milyon yolcu sayısına çıkarmaktır. O yüzden bütün Avrupa havalimanlarında kaos yaşanırken Türkiye havalimanlarında vatandaşımız konforlu yolculuklarına devam ediyor ve bundan sonra da devam edecektir.”

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!
M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?
Flaş! İstanbul'a yeni metro! Tarih açıklandı!

Geri Dön