28 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen ortak arıyor!

Sabiha Gökçen ortak arıyor!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG), hisselerin tamamının satılacağı söylentilerine ilişkin, kapasite artışı yapılacağı açıklandı. 



Hisselerinin tamamı Malaysia Airports'a ait olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG), hisselerin tamamının satılacağı söylentilerine, 'kapasite artışı'  projesi ile yanıt verdi. 

 

İSG CEO'su Ersel Göral, havalimanının gelişimine katkı sağlayacak stratejik bir ortak bulma düşüncelerinin olduğunu vurgulayarak, "Sabiha Gökçen'den çıkma niyetimiz yok" diye açıklama yaptı. 

 

Havalimanının gelişim planlarını anlatan Ersel Göral, yıl sonunu 31 milyon yolcu ile kapatacaklarını, önümüzdeki yıl hedeflerinin ise 33.5 milyon yolcu olduğunu söylerek, yapımı devam eden ikinci pistin ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın (İYH) devreye girmesi ile Sabiha Gökçen'in kapasite sorunlarının giderileceğini açıkladı. 

 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Gelecek yıl Sabiha Gökçen Havalimanı'nın özelleştirilmesinin 10'uncu yılı olacağını ifade eden Göral, bu anlamda yolcular için bir takım sürprizlerin olacağını da açıkladı. 
 


Geri Dön