29 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen'de Kapadokya MYO'nun bölümü açıldı!

Sabiha Gökçen'de Kapadokya MYO'nun bölümü açıldı!

  2005 yılında Nevşehirde eğitime başlayan Kapadokya Meslek Yüksekokulu bir ilke imza attı, Sabiha Gökçen Havaalanı içinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümleri açtı. Kapadokyada ise balon pilotluğu eğitimi başlıyor. Üstelik iş



 

Bundan altı yıl önce doğduğun yerde doy ilkesiyle Nevşehirin Ürgüp ilçesinin Mustafapaşa beldesinde açılan Kapadokya Meslek Yüksekokulu (MYO), yeni öğretim yılında İstanbulda da hizmet verecek. Türkiyede ilk kez bir meslek yüksekokulunun kampusu havaalanı içinde açıldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı içinde açılan yedi sınıflı küçük kampusta Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümlerinde iş garantili eğitim eylülde başlıyor.

İlke Eğitim ve Sağlık Vakfı Kapadokya Meslek Yüksekokulunun Mütevelli Heyeti Başkanı yazar Alev Alatlı... Aşçılık, atçılık ve antrenörlüğü, mimari restorasyon, bankacılık ve sigortacılık, internet ve ağ teknolojileri gibi eğitimler veren okulun müdürü ise Alatlının kızı Funda Aktan. Galatasaray Lisesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü bitiren Aktan, Kapadokya MYOda çalışmadan önce ulusal bankaların birinde yönetici olarak çalışıyordu. Aktan Mesleki eğitime gönül verdiğim için buradayım. Asli görevimizin öğrencilerimize ekonominin büyüyen sektör ve iş kollarında doğrudan uzmanlık geliştirmelerini sağlamak olduğuna inanıyoruz diyor.

600 bin yeni teknisyen lazım

Okulun, havaalanı içindeki kampusunde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Uçak Teknolojisi bölümleri açıldı. Eğitim üç yıl sürecek ve İngilizce yapılacak. Aktan bu bölümü açmalarında havacılık sektöründe önümüzdeki 15 yılın verilerinin etkili olduğunu söylüyor: Gelecek 15 yılda dünya havacılık sektörünün üç misli büyüyerek yılda 12 trilyon dolar seviyesini aşması bekleniyor. Halen 17 bin civarında olan yolcu uçağı sayısı iki katına çıkacak. 125 bini bizim bölgemizde olmak üzere dünyada 600 bin yeni teknisyene ihtiyaç duyulacak. Kapadokya Meslek Yüksekokulunu bu büyük resmin bir parçası olarak görmek lazım. Nitekim 2005ten beri sivil havacılık sektörüne ara eleman yetiştiriyoruz.

Sabiha Gökçen Havaalanının İleri Teknoloji Endüstri Parkı projesinin ilk aşaması olduğunu hatırlatan Aktan Bu çerçevede, sivil havacılık sektörünün yüreğinin attığı İstanbuldaki iki merkezden biri. Eğitim faaliyetlerimizin bir bölümünü Sabiha Gökçen Havaalanının hizmet şemsiyesi altında sürdürmemizin eğitimin nitelik ve niceliğinin iyileştirilmesi yolunda önemli bir katkı sağlayacağı muhakkak. Programda eğitim alacak öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken yarı zamanlı çalışma imkanına da kavuşacaklar diyor.

Balon pilotluğu bölümü de açtılar

Kapadokya MYOnun Mustafapaşa Kampusunde Uçak Teknolojisi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce) ve Türkiyenin ilk istihdam garantili uygulamalı hosteslik programı olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarında eğitim veriliyor. Aktan, gençlere bir de müjde veriyor: Ayrıca bölgemize mahsus bir turistik faaliyet olan sıcak hava balonculuğu alanında pilot yetiştirmek üzere 2011-2012 eğitim yılında Balon Pilotluğu adıyla bir önlisans programı başlatıyoruz. Bu programlar Nevşehir Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesinden (METEB) öğrenci kabul ediyor. Dolayısıyla sivil havacılıkta olduğu gibi okulumuzun eğitim verdiği tüm diğer alanlarda da işverenler, sektörün duayenleri ve insan kaynakları kuruluşlarıyla yakın temas içinde, onların talepleri doğrultusunda eğitim veriyoruz. Halen THY Anonim Ortaklığı ve THY Teknik A.Ş. ile birlikte 300 kursiyerlik eğitimi yürütmekteyiz.

İnci Döndaş / STAR

 


Geri Dön