02 / 05 / 2024

Sabri Erbakan kimdir?

Sabri Erbakan kimdir?

Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın yeğeni, CHP Fatih Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edilen; Bayındırlık eski müsteşarı Sabri Erbakan kimdir? Sabri Erbakan bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Sabri Erbakan kimdir?

Sabri Erbakan, Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın yeğeni. CHP Fatih Belediye Başkan Adayı olacağı iddia edilen Sabri Erbakan Bayındırlık Bakanlığı eski Müsteşarı.


Necmettin Erbakan'ın; 2011 yılında vefat eden ve Ege Üniversitesi Göz Polikliniği'nin kurucusu olan ağabeyi Prof. Dr. Selahattin Erbakan'ın oğlu olan Sabri Erbakan, Refahyol hükümeti döneminde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müşteşar Yardımcılığı'na getirilmişti.


Sabri Erbakan'ın adı daha önce 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde gündeme gelmişti. Sabri Erbakan, 2007 Genel Seçimleri'nde Bayındırlık Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan AK Parti İzmir Milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmiş ancak seçilememişti. 


Sabri Erbakan, 2010'da Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi'ne (TDH) katıldı. Sabri Erbakan, Mustafa Sarıgül'ün Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Şişli Meslek Yüksek Okulu'nda da Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.


Sabri Erbakan, AK Parti döneminde sırasıyla; Karayolları Genel Müdürlüğü, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı, Bayındır ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı. 13 Haziran 2009'da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarlığı'ndan Bakanlık Müşavirliği'ne atandı. Yeğen Erbakan, ardından Mustafa Sarıgül hareketine katıldı. Sarıgül ile birlikte Şişli Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti'nde yer aldı.


Necmettin Erbakan’ın 2011’de vefat eden ve Ege Üniversitesi Göz Polikliniği’nin kurucusu olan ağabeyi Prof. Dr. Selahattin Erbakan’ın oğlu olan Sabri Erbakan, Refahyol hükümeti döneminde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müşteşar Yardımcılığı’na getirilmişti.


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Özkan Erbakan, Bakanlık Müşavirliğine atandı. Atama kararları, Resmi Gazetede duyuruldu.


Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan, 02 Kasım 2013’te Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) belediye başkan aday adaylığı için başvurduğu iddia edildi. Kulislerde Sabri Erbakan’ın İstanbul’un Fatih İlçesi Belediye Başkan Adayı olacağı konuşuluyordu. 


İddiaya göre; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le birlikte siyaset yapan Erbakan'ın başvurusu 02 Kasım 2013 Cumartesi günü kabul edildi. Böylece, Erbakan Ailesi'nin önemli isimlerirden biri olan eski müsteşar Sabri Erbakan CHP'ye de resmen katılmış oldu.



Bayındırlık Bakanlığı artık inşaat yapmayacak!



Geri Dön