28 / 04 / 2024

Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre endemik bir bitki türü olan ters laleyi koparanlara 244 bin 315 TL lira ceza uygulanacak. 



Siirt'te endemik bitki türleri arasında yer alan ve halk arasında 'ağlayan gelin' olarak bilinen ters laleyi koparmanın cezası çok büyük. Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü açan ters laleler hakkında açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, endemik bitki türleri arasında yer alan ters laleleri koparanlara biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan 244 bin 315 TL ceza uygulanacağı bildirildi. 

 Sadece 20 gün yaşıyor! Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin TL! 

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü, '' Havaların ısınmasıyla beraber dağlarda ve bahçelerde sadece 20 gün yaşayabilen renk renk ters laleler çiçek açtı. Sıcak havalarla birlikte topraktan filizlenen çiçekler, güzel görüntüler ortaya çıkarıyor. Koruma altına aldığımız bu çiçeği koparmanın bedeli çok büyük. İnsanımız bu konuda çok dikkatli olmalılar. Halk arasında ağlayan gelin olarak da bilinen ters laleyi koparan kişi ve ya kişilere biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan 244 bin 315 TL ceza uygulanacak. 

Peki endemik bitki türlerinden olan ters lale nedir? 


Geri Dön