29 / 04 / 2024

Sağlam ve güvenli yapı için denetimler devam ediyor!

Sağlam ve güvenli yapı için denetimler devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürdürüyor. Türkiye genelinde Bakanlık ve İl Müdürlüklerinde görev yapan personellerce diğer illerdeki denetimlerde hız kesmeden devam ediyor.



Bu yıl içerisinde yapılan 4 bin 351 şantiye denetimi sonucunda yapı denetim kuruluşları hakkında 603 adet geçici faaliyet durdurma, 62 adet ise belge iptali cezası uygulandı. Türkiye genelinde Bakanlık ve İl Müdürlüklerinde görev yapan personellerce diğer illerdeki denetimlerde hız kesmeden devam ediyor.


Yaklaşık yüzde 98’i deprem kuşağında yer alan ülkemizde yaşanan depremler sonrasında sağlıksız yapılaşmanın can ve mal kayıplarına yol açması denetim sisteminin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimler kapsamın da vatandaşların sağlam, kaliteli, uygar, doğal afetlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor.


Marka şehirlerin hedeflendiği günümüzde, yapıların projelerine uygun ve güvenli olarak inşası açısından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birimlerince yapı denetim kuruluşlarının denetim faaliyetleri 2014 yılında da sıkı bir şekilde sürdürülüyor.


Toplam 14 yapı denetim kuruluşunun aktif olarak faaliyetine devam ettiği Amasya ve Çorum illerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüklerinin teknik personeli tarafından, yapımına devam edilen 3 adet inşaatın şantiye mahallinde söz konusu yapıların ruhsat ve eklerine uygunluğuna ilişkin yapılan kontroller ile yapı denetim kuruluşlarının faaliyetleri denetlendi.


TOKİ Haber


Geri Dön