28 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı: Kriterlere uymayan 112 Acil istasyonlarını hibe olarak kabul etmiyoruz!

Sağlık Bakanlığı: Kriterlere uymayan 112 Acil istasyonlarını hibe olarak kabul etmiyoruz!

Sağlık Bakanlığı, 112 Acil Servis istasyonlarının inşasıyla ilgili iddialara ilişkin, Bakanlığın belirlediği kriterlere ve ilgili mevzuata uymadan acil sağlık istasyonları yapılırsa Bakanlık tarafından kabul edilmediğini bildirdi...




Sağlık Bakanlığı, 112 Acil Servis istasyonlarının inşasıyla ilgili iddialara ilişkin, adı geçen kişi ve şirketlerin Bakanlığın belirlediği kriterlere ve ilgili mevzuata uymadan acil sağlık istasyonlarını yaptıklarının tespit edildiğini, bu nedenle istasyonların, hibe olarak Bakanlık tarafından kabul edilmediğini bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan konuyla ilgili iddiaları içeren haberin gerçeğe aykırı olduğu ifade edildi.


Haberde adı geçen Oktay Ferşat ve Ali Yüksel isimli şahıslarla Bakanlık arasında hiçbir sözleşme yapılmadığı belirtilen açıklamada, haberde yer alan acil sağlık istasyonlarının bağış yapmak isteyen gönüllüler tarafından, Bakanlığın belirlediği kriterlere uygun olarak, kamu kaynağı kullanmadan yapıldığı ve Bakanlığa hibe edildiği aktarıldı.


Açıklamada, "Adı geçen kişi ve şirketlerin Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere ve ilgili mevzuata uymadan söz konusu acil sağlık istasyonlarını yaptıkları tespit edilmiştir. Bu sebepten dolayı Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uymadan yapılan bu istasyonlar, hibe olarak da Bakanlığımızca kabul edilmemiştir" ifadesine yer verildi.


Bakanlık tarafından yapılan araştırmalar sonucunda söz konusu haberde adı geçen şirket ve şahısların, bağış yapmak isteyen gönüllüleri yanılttıklarının ve insanların iyi niyetlerini suistimal ederek menfaat temin etme girişiminde bulunduklarının ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, bu nedenle ilgili kişiler hakkında yasal süreçlerin başlatıldığı bildirildi.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Habere konu olan 'Bakanlığın ikinci adamı' ifadesiyle takdim edilen kişi, olay ve 'rüşvet' iddiaları tamamıyla kurgudan ibarettir. Söz konusu haber bir bütün olarak incelendiğinde haksız talepleri Bakanlığımız tarafından karşılanmayan kişilerin çirkin iftiralarından ibaret olduğu anlaşılacaktır. Sonuç olarak bu kapsamda, Bakanlığımızca 112 istasyon binası yapımıyla ilgili olarak herhangi bir ihale yapılmamış, sözleşme imzalanmamış ve herhangi bir kamu kaynağı da kullanılmamıştır. Söz konusu haber bütünüyle gerçek dışı ve iftiralardan ibarettir."


AA


Geri Dön