13 / 05 / 2024

Sağlık çalışanları zam taleplerini açıkladı: İlk 3 ayda yüzde 35 yükseliş! 

Sağlık çalışanları zam taleplerini açıkladı: İlk 3 ayda yüzde 35 yükseliş! 

Sağlık-Sen 1 Ağustos tarihinde başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini tek tek duyurdu. İşte sağlık çalışanlarının zam talepleri...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Faruk Doğan, 2025 yılı için ise 6’şar aylık dönemler itibariyle refah payı dahil olacak şekilde; birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 yükseliş talep ettiklerini de duyurdu. 

Ayrıca Doğan, yaptığı açıklamasında "Gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi, kamu çalışanlarına aylık 7 bin 650 TL kira yardımı yapılması, birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600 olması, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi genel taleplerimiz arasında bulunuyor" ifadelerine yer verdi. 

Sağlık çalışanları zam taleplerini açıkladı: İlk 3 ayda yüzde 35 yükseliş! 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) da geçtiğimiz günlerde Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki taleplerini bir bir açıklamıştı. 

Bu kapsamda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Eş Genel Başkan Mehmet Bozgeyik, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi’ne ilişkin taleplerini basın toplantısında açıkladı. 

KESK, en düşük memur maaşının 2024 Ocak itibarıyla eş, çocuk yardımı ve kira yardımı da dahil edilecek şekilde en az 45 bin Türk Lirası'na çıkarılmasını istedi. Mehmet Bozgeyik, söz konusu açıklamasında tüm kamu emekçilerine brüt 8 bin 138 lira 89 kuruş şeklinde ödenen seyyanan zammın, taban aylık katsayısına dahil edilmesinin gerekli olduğunu da belirtti. 

Memur-Sen Başkanı: En düşük memur maaşı 30 bin lira olmalı

Engelli maaşı alanlar hemen bu rakama bakın! Yeni zamlı engelli aylığı açıklandı! Tam bu kadar verilecek!

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!


Geri Dön