28 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), merakla beklenen temmuz ayı toplantısında politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bunun Banka'nın son faiz artırımı olabileceği şeklindeki öngörüler de güç kazandı.



Avro Bölgesi'nde özellikle çekirdek enflasyonda görülen "inatçı" seyir, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politika alanını daraltırken, resesyon ve enflasyon ikileminde kalan politika yapıcıların vereceği mesajlar da Banka'nın bundan sonraki politikası için oldukça önem taşıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre Banka'nın sene sonuna kadar toplamda 50 baz puan faiz artırımı yapabileceğine dair öngörülere karşın Temmuz'da son faiz artırımı olabileceğine dair beklentiler de  oldukça güç kazandı.

Avrupa Merkez Bankası faiz artırımlarında sona yaklaşmış olabilir!

Yine paylaşılan detaylara göre, Avro Bölgesi'nde süren enflasyonist baskılara karşın Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinde yaşanan söz konusu düşüş, bu ay son faiz artırımı yapılabileceğine dair öngörülerin de ön plana çıkmasına neden oldu.

Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot, Anadolu Ajansı muhabirine konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) politikasında değişiklik olmayacağını ve toplantının çok az yeni bilgi içerebileceğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Yönetim Konseyi'nin, önemli gelen verileri ve yeni projeksiyonları beklerken, Eylül'de faiz artıracağına ya da faizleri sabit tutacağına yönelik bir söz vermekten kaçınmak için elinden gelenin en iyisini yapabileceğini kaydeden Groot, üyeler arasındaki iletişim sorununun bu toplantıda devam edebileceğini bildirdi.

Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot, ECB'nin iletişiminde "faizlerde daha yüksek oranlardan" faizleri değiştirmeyerek daha uzun süre bekletme" mesajlarına geçmek amacıyla çalışacağını da kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön