27 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz kararı ile birlikte banka tarafından yapılan açıklamalara dayanarak, ECB'nin parasal sıkılaşmada faiz artırımlarının da ötesine geçtiğini gösteriyor.



Avrupa Merkez Bankası, üç temel politika faizini 75 baz puan artırarak 2009 yılından bu yana en yüksek seviyesine getirdi.

ECB, bankaların uzun vadeli hedefli refinansman operasyonları şartlarında değişiklik kararı da aldı. Söz konusu kredi faiz oranlarının 23 Kasım 2022 yılından itibaren yeniden güncelleneceği ve bankalara ek geri ödeme seçenekleri sunulacağı aktarıldı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön