10 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz kararı ile birlikte banka tarafından yapılan açıklamalara dayanarak, ECB'nin parasal sıkılaşmada faiz artırımlarının da ötesine geçtiğini gösteriyor.



BU DEĞİŞKLİK PARA PİYASALARINI ETKİLEYEMEYEBİLİR

Rabobank ECB ve Avro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot uzun vadeli hedefli refinansman operasyonları koşullarında yapılacak değişikliklerin para piyasalarını etkilemeyebilecek dedi.

Avrupa Merkez Bankası çıldırdı! Faiz artırımlarının da ötesine geçiyor

ECB toplantısının bütün seçeneklerin masada olduğunu belirten Groot, ''Şu anda aralık ayındaki 75 baz puanlık tahminimizi düşürme konusunda isteksiziz.'' ifadelerini kullandı.

Groot, yapılacak değişiklikler ile beraber zorunlu karşılılara uygulanan faiz oranlarının temel refinansman faizi yerine, mevduat faizi olacağını söyledi. Groot, niceliksel sıkılaşmanın ilk çeyreğin sonlarında veya ikinci çeyreğin başında başlayabileceğini belirtti.

Son dakika... Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Euro dolar paritesi düşüyor! Henüz 1 euro bile almadıysanız hemen bakın! Euro değer kaybetti
Avrupa Merkez Bankası kararını veriyor! Küresel piyasalarda tedirginlik!
Faiz kararı sonrasında euro ne kadar oldu? Son dakika euro kuru 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön