29 / 04 / 2024

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.



Merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağı uzun süredir küresel piyasaların en önemli gündem maddelerinden birisi. ABD ve Avrupa enflasyon ile mücadele kapsamında son 1,5 yıldır faiz oranlarını artırmaya devam ediyor. Ülke ekonomilerinden gelen olumlu haberlere bağlı olarak başta ABD Merkez Bankası Fed olmak üzere Avrupa Merkez Bankası ECB’nin de bu yılın sonuna doğru faiz artırımlarına mola vereceği ve yavaş yavaş indirim sürecine girmesi bekleniyor.

Piyasalarda faizlerin seyrine ilişkin beklentiler bu çerçevede şekillenirken, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ise, Katar Ekonomi Forumunda; Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamalarda merkez bankalarının Covid 19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşı süresince attığı adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön