16 / 05 / 2024

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.



PANDEMİDE SERT ÖNLEMLER

ABD ve Avrupa ekonomileri iki yılı bulan Covid-19 salgını sürecinde ve ardından patlak veren Rusya-Ukrayna savaşının emtia krizine yol açması üzerine yüksek enflasyon sorunu ile karşı karşıya kaldı. Küresel merkez bankaları da yüksek enflasyon ile mücadele kapsamında sert adımlar atarak faiz oranlarını artırmaya başları. ABD Merkez Bankası Fed Ocak 2022 tarihinde yüzde 0,25 olan politika faizini bu süreçte yüzde 5,25'e çıkardı. AB Merkez Bankası ECB ise Haziran 2022 tarihinde eksi 0,5 olan faizi 3,25'e kadar çıkardı. İngiltere Merkez Bankası’nın da bu süreçte 10'un üzerinde faiz artırımına gittiği dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön