16 / 05 / 2024

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

IMF: Faiz indirimi için henüz erken! 2025 yılı başına kadar faiz artırımları devam edecek!

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz artırımlarını ne zaman sonlandıracağını merak ederken, IMF Başkanı Kristalina Georgieva 2025 yılını işaret etti. Georgeva, faiz indirimlerinin başlaması için henüz yeterli ekonomik koşulların oluşmadığını savundu.



ERKEN ADIM ATILMAMALI

Georgieva, merkez bankalarının koordineli bir şekilde kararlı olarak hareket ettiğini belirtirken, atılan bu adımlar sayesinde hızla yükselen manşet enflasyonda düşüş görüldüğünü savundu. Manşet enflasyonun aksine çekirdek enflasyonda, inatçı gıda fiyatları nedeniyle şimdilik gerçek bir düşüşten söz edilemeyeceğinin altını çizen Georgieva, merkez bankalarının rotasında kalması gerektiğini, faiz oranlarında erken geri adım atılması halinde enflasyonun daha uzun süre boyunca büyüme için bir sorun haline gelebileceği uyarısında bulundu.

Merkez bankalarının mevcut şartlar nedeniyle faiz artırım politikalarına bir müddet daha devam edeceğini öngören Kristalina Georgieva olası faiz indirimlerinin 2025 yılının başlarından önce gerçekleşmesini beklemediğini ifade etti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön