10 / 05 / 2024

Sağlık-Sen'den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Sağlık-Sen'den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kamuda kapsamlı bir maaş reformu uygulanması gerektiğinin altını çizdi. İşte söz konusu o açıklama...



Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yaptığı açıklamada "İyileştirmeler bilakis memnuniyet vericidir. Ancak bu düzenlemeler yapılırken hak savunuculuğunu yaptığımız memurlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin göz ardı edilmesine, çağrılarına kayıtsız kalınmasına, taleplerinin karşılanmamasına da rıza göstermemiz mümkün değildir" ifadelerine yer verdi ve bu kapsamda kapsamlı bir kamu maaş reformunun elzem, kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. 

Doğan, aldığı eğitim, yaptığı iş, üstlendiği risk ve yüklendiği sorumluluk ile aynı kapsamda gelir elde etmenin hemşirenin, hekimin, sağlık teknisyeninin, teknik personelin ve memurun en tabii hakkı olduğunun altını çizdi. 

Sağlık-Sen den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Mahmut Faruk Doğan, açıklamasında, gelinen noktada atılan adımların, yaşanan gelişmelerin kamuda iş barışını tehlikeye soktuğunu aktardı. 

Doğan, söz konusu açıklamasını "Kamuda ücret dengesinin bozulmasına, izi silinmeyecek hasarlara yol açılmasına müsaade edilmemelidir" ifadelerine yer vererek tamamladı. 

Sağlık-Sen den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Dün 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme kapsamındaki ücret artışlarının açıklanmasının ardından Memur-Sen'den de bir çağtı gelmişti. 

Memur-Sen tarafından yapılan çağrıda benzer ekonomik şartların kamu görevlileri için de geçerli olduğuna vurgu yapılarak seyyanen zam talep edildi. 

Söz konusu açıklamada, "Memur-Sen olarak, çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz" denildi ve aksi bir durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağının açık olduğunun altı çizildi. 

Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 altın fiyatları

Katalonya, iki senedir boş tutulan daireleri kamulaştırmaya başladı!

Borsada seçim öncesi neler oluyor? Seçim sonuçları borsayı nasıl etkileyecek? Uzman isim bir bir anlattı! 

Kurbanlık fiyatları bu yıl kaç TL olacak? 1 koyun ne kadar? 1 ton dana kaç lira?


Geri Dön