08 / 05 / 2024

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarında mevzuat gereği depreme ilişkin tedaviler ilave sözleşme ile kapsama alınıyor. Buna karşın sigorta şirketleri sağlık giderleri için ödeme yaptı.



TEMİNAT DIŞI HALLER

Sağlık sigortaları genel koşullar maddelerine göre ‘aksine sözleşme yoksa teminat dışında kalan haller' çerçevesine ‘Deprem, sel, yanardağ püskürmesi ve yer kayması' gibi haller giriyor. Türkiye Sigortalar Birliğince yapılan açıklamada depremin yaşandığı 11 kentte ilk hesaplara göre toplamda tüm sektör olarak 20 milyar liranın üzerinde hasar ödeneceği tahmin edildi.

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

ŞİRKETLER SİGORTA KAPSAMINA ALDI

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Sigortalar Birliği; deprem, sel gibi doğal afetlerin tamamlayıcı ve özel sağlık sigortalarında mevzuat gereği ek sözleşme ile teminat çerçevesine alınabildiğini vurguladı.

Açıklamada sektörün burada insanların yanında olduğu belirtilerek, “Fakat gerek 1999 Gölcük depremi ve diğer depremler sonrasında, gerekse Covid-19 salgını boyunca görüldüğü gibi, sektörümüz her durumda sigortalılarının yanında olup teminat çerçevesinde olmamasına ve bu risk için prim alınmamış olmasına karşın sağlık sigortalarında ilgili tedavi giderlerini üstlenerek ödeme yapmıştır. Yakın zamanda yaşadığımız Kahramanmaraş depremiyle ilgili olarak da, üyemiz sağlık sigortası şirketleri benzer şekilde inisiyatif alarak tedavi giderlerini tamamlayıcı ve özel sağlık sigortaları çerçevesinde karşılamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

O belediye eğitim şartı olmadan güvenlik görevlisi alacak! Süresi dolmadan başvurun!

BİM’de Vernel Max 49,50 TL’ye, yüz bakım kremi 32,50 TL’ye, şampuan ve saç krem seti 75 TL’ye çakıldı! 7 Mart 2023...

Garanti BBWA’dan tüm müşterilerine son dakika duyurusu! Acil bakmanız gerekiyor!


Geri Dön