27 / 04 / 2024

Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi için imar çalışmaları tamamlandı!

Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi için imar çalışmaları tamamlandı!

Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezini hayata geçiriyor. Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi'nde hem doktorlar yetiştirilecek hem de sağlık hizmetleri verilecek. Arazide 200 milyon TL'lik yatırım yapılması planlanıyor...



Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezini hayata geçiriyor. Merkez için Etimesgut Bağlıca ve Elvan mahalleleri içinde bulunan 1500 dönümlük arazi  Ankara  Üniversitesine tahsis edildi. İmar çalışmaları tamamlanan ve imarlı tapuları çıkartılan arazide 200 milyon TL'lik yatırım yapılması planlanıyor. Projelendirme çalışmalarına başlanılan arazi içinde tam teşekküllü bir hastanenin yanı sıra kök hücre, medikalteknopark, biomedikal, biyoteknoloji gibi ileri teknolojini kullanılacağı araştırmalar ve endüstri ile işbirliği yapacak birimler yer alacak. Projeyle ilgili bilgi veren Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, kurulacak hastanenin gerek eğitim ve araştırma alanlarında gerekse tanı ve tedavi alanlarında uluslararası bir merkez olacağını söyledi.

Prof. Dr. Erkan İbiş, "Ülkemizin nüfusu çok hızlı artıyor, buna bağlı olarak da sağlık hizmetlerinin daha bilimsel ve rasyonel olarak verilmesi için yeni sağlık merkezlerine ihtiyaç doğuyor. Nitekim Sağlık Bakanlığımızın binlerce yatak kapasiteli kent hastaneleri kurma çalışmaları devam ediyor. Biz de Ankara Üniversitesi olarak ileri teknolojiye sahip sağlıkta mükemmeliyet merkezi kurma projemizi hayata geçirmek üzere Başbakanımızın da destekleriyle önemli bir adım attık" diye konuştu.

Hekimler yetişecek

İmar çalışmaları tamamlanan projenin tapularını teslim aldıklarını da ifade eden İbiş, "Arazi, kent imar planına göre şehirleşmenin en yoğun olduğu bölgede. Bilindiği üzere Ankara Eskişehir Yolu yönüne doğru çok hızlı bir gelişme gösteriyor. Bu hızlı kentleşmeve yoğunluğa rağmen bu bölgede sağlık hizmeti verecek tesisler bulunmuyor. Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi çalışmaları ile Sağlık Bakanlığı'nın kent hastanelerinin hizmetlerine ve hizmette bulunacak hekim kadrosunun sürekli eğitimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.


Fatih Tufan/Sabah Ankara

Geri Dön