01 / 05 / 2024

Şah Inn şehir ve kayak oteli de açacak!

Şah Inn şehir ve kayak oteli de açacak!

Şah Inn Paradise, şehir ve kayak otelciliğine de adım atmayı hedefliyor. Otel Genel Müdürü Yusuf Yücel "Bu sektöre hizmet veren seyahat acentası kurmak da hedeflerimiz arasında" dedi...



Alternatif turizmin önemli temsilcilerinden Şah Inn Paradise, şehir ve kayak otelciliğine de adım atmayı
planlıyor. Otel Genel Müdürü Yusuf Yücel, bu konseptte her kesime her kesime tatil imkanı sunmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu sektöre hizmet veren seyahat acentası kurmak da hedeflerimiz arasında" dedi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren Sah Inn Paradise, toplam 404 oda ve 1.400 yatakla faaliyet gösteriyor. Hersey dahil sistemiyle hizmet veren otelde 10 bin metrekarelik bayanlar kompleksi, 400 metrelik özel sahil ve 9 adet havuz bulunuyor.

Konya kökenli Kamer Holding bünyesinde faaliyet gösteren Sah İnn Paradise, yeni projelerini hayata geçirmeyi planlıyor.

Türkiye'de alternatif turizmin iddialı otellerinden Sah İnn Paradise, şehir ve kayak otelleri de açmayı planlıyor. Sah inn Paradise Cenei Müdürü Yusuf Yücel, sahil turizmindeki otel sayısını artırıp, bu konseptte her kesime tatil imkânı sunmak istediklerini belirterek, "Şehir otelleri, kayak otelleri açmayı planlıyoruz. Bu sektöre hizmet veren acenteler kurmak da, 10 yılık hedeflerimiz arasında yer alıyor" dedi. Yücel, STAR'ın sorularını yanıtladı.

>>Sah Inn Paradise hakkında bilgi verebilir misiniz?

Antalya'nın Kumluca Bölgesi'nde yer alan 5 yıldızlı Sah inn Paradise tatil köyü alternatif turizm olarak hizmet veriyor. Her sey dahil olarak hizmet veren otelimizde; 4'ü kral dairesi, 5'i engelli, 100'ü aile ve 295'i standart toplam 404 ve 1400 yatak kapasitesi bulunuyor. 167 bin metrekare alana kurulu. 10.000 metrekarelik bayanlar kompleksi, 400 metrelik kendine özel sahili ve toplam 9 adet havuzu bulunuyor. Otel şehir merkezine 90 km, havalimanına 105 km ve Kumluca merkeze 12 km mesafede bulunuyor.

Alternatif turizm nedir?

Alternatif turizm, Türkiye'de muhafazakâr, dünya ölçeğinde de helal turizm olarak ailelere hizmet veriyor. Rakibimiz olan birçok ülkede böyle bir konsept yoktur. Biz böyle yatırımlar yaparak farklılığımızı ön plana çıkarmış olduk. Bu farklılığı daha fazla göstermeliyiz. İnsanların inandıkları gibi yasamak yaşadıkları gibi de tatil yapmak algısından yola çıkarak böyle bir konsept oluşturduk. Sektöre baktığımızda ülkemizin de, dünyanın da böyle bir tatil ihyacı var ve bu ihtiyacın giderilmesi için de yeni yatırımlar gerekiyor. Ülkemizde hizmet veren bu tesisler su an mevcut haliyle ancak ağırlıkta ic pazar ihtiyacını karşılıyorlar. Yatırımlar arttıkça yurtdışından daha cok turist ağırlayacağız.

>>Alternatif turizm acısından 2013 yılını değerlendirebilir misiniz?

Alternatif turizm 2013 yılında zirve yaptı diyebiliriz. Çünkü, turizm sektörünün gelismesine paralel olarak, alternatif turizm sektöründe de her yıl bir büyüme gerçekleşiyor. 2013 yılı alternatif turizm acısından beklentilerin her gecen yıla göre arttığı bir yıl oldu. Turizmde pazar payanın yüzde 70 ic pazardan, yüzde 27 Avrupa'daki gurbetçilerden ve yüzde 3 de yurt dışında Müslüman olmuş yabancılardan oluşuyor. Bizde tatil köyü olarak gecmis yıllara oranla en yoğun sezonumuzu geçirdik. Yüzde 70 ic pazardan karşılayan bir sektör olarak okulların tatile girmesi ile beraber doluluk sorunu yasamayan tesisimiz için önemli olan nisan, mayıs, ekim gibi okulların acık olduğu dönemlerde ve yaz aylarına denk gelen Ramazan ayını dolu geçirmekti. 2013 yılı için hedefimiz bu aylarında yüzde 100 gibi bir doluluktu ve bu hedefimizi de 2013 yılında yakalamış olduk.

>>Yıllık geceleme sayısı ve istihdam eden personel hakkında bilgi verebilir misiniz?

Tesisimizde yılda 210 bin geceleme yapılıyor ve 400 kisi istihdam ediyor. Hedefimiz ise 12 ay hizmet vererek bu sayıyı 500 bin gecelemeye çıkartmak.

>>Ramazan ayında tatil anlayışını değiştirerek ramazanda da tam kapasite hizmet vermeye başladığınızı söylediniz. Konuyu biraz acar mısınız?

2009 yılında başlatmış olduğumuz kampanyalar ve Ramazan ayına özel olarak yaptığımız düzenlemelerle birlikte, ramazan ayında tatil yapılmaz algısını değiştirmeye başladık. Sah İnn Paradise'da oruç tutanların evlerindeki konforu aratmayacak her türlü hizmeti sunarken oruç tutmayan ya da çeşitli nedenlerle tutamayan misafirleri de düşündük. Ramazanda 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz. Gündüz devam eden tüm aktivite ve hizmetlerimize ilave olarak gece organizasyonları yapıyoruz. Havuzlarımızı oruç tutan misafirler için sahur vaktine kadar acık tutuyoruz. Ramazan çadırları ve çeşitli gösterilerle beraber Ramazan gelenekselliğini ön plana çıkarıyoruz. Artık bu tatil bilinci insanlarımızda da yer edinmeye başladı ve her yıl tesisimize gelen talep giderek artmaya başladı. Artık sadece ramazan ayı öncesi değil, Ramazan ayında da bayramlarda da ve bayram sonrasında da doluluk oranımız yüzde 100'lere ulaştı. Tabi ki bu sadece alışkanlıklara dayalı bir sistem olamaz. Bizde gelen misafirlerimize, en iyi ve kaliteli hizmeti sunarak otelimizden memnun bir şekilde ayrılmaları için elimizden gelen tüm gayretimizle çalışıyoruz.

>>Hedeflerinizden bahseder misiniz?

Önümüzdeki 10 yılı baz aldığımızda; hedeflerimiz alternatif turizm sektöründe mevcut olan liderliğimizi koruyarak, sektöre öncülük yapmaktır.
Bu anlamda sahil turizmindeki otel sayısını artırıp, bu konsepte her kesime tatil imkânı sunmak istiyoruz. Şehir otelleri, kayak otelleri açmayı planlıyoruz. Bu sektöre hizmet veren acenteler kurmak da, önümüzdekilO yılık hedeflerimiz arasında yer alıyor.

>>Yatırım planları hakkında bilgi verir misiniz?

Sah İnn Paradise, arsa hariç yapacağı 50 milyon lira yatırımla ikinci otelini açmayı planlıyor. 2015 yılında faaliyete geçirmesi planlanan otel kongre turizmine de hitap edeceğiz. Yaklaşık 1500 yatak kapasiteli ve cok katlı bir otel olarak hizmete girecek olan yeni otelimiz 12 boyunca hizmete acık olacak. Ve bu yeni otelle birlikte yaklaşık olarak 600 kişiye daha istihdam imkanı da sunmus olacağız.


Star Turizm

Geri Dön