02 / 05 / 2024

Sahte hesaplara son! X’te aylık 150 TL'ye kimlik tabanlı doğrulama dönemi başladı

Sahte hesaplara son! X’te aylık 150 TL'ye kimlik tabanlı doğrulama dönemi başladı

Eski adıyla Twitter olan X, doğrulama hizmetlerine yeni bir seçenek daha ilave ediyor. Bir süredir geleceği söylenen kimlik kartı tabanlı doğrulama seçeneği X’te aktif hale gelmiş halde. İşte detaylar...



Eski adıyla Twitter olan X, hesap doğrulama hizmetlerine yeni bir seçenek ekliyor. Uzun bir süredir beklenen kimlik kartı tabanlı doğrulama özelliği artık X platformunda aktif hale getirilmiş durumda.

X’TE KİMLİK TABANLI DOĞRULAMA DÖNEMİ

Kimlik kartı tabanlı doğrulama, X'in kimlik hırsızlığına karşı korunma ve kullanıcılara "öncelikli destek" gibi avantajlar sunma amacını taşıyor. Bu yeni doğrulama özelliği için X, İsrail merkezli Au10tix firmasıyla bir iş birliği kurmuş durumda. Kimlik doğrulama işlemi sırasında kullanıcı verilerinin Au10tix tarafından 30 güne kadar saklanabileceği belirtiliyor. Ancak X'in doğrulama hizmeti, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Ekonomik Alanı (EEA) ve Birleşik Krallık gibi bölgelerde henüz kullanılamıyor. Bu, muhtemelen bu bölgelerdeki sıkı veri koruma yasalarından kaynaklanıyor.

AMACI NE?

X, yeni kimlik tabanlı doğrulama seçeneği ile hesapları daha güvenli hale getirmeyi ve kullanıcıların daha güvenli bir deneyim yaşamasını amaçlıyor. Ayrıca platform, spam hesaplarını ve kötü niyetli faaliyetleri önlemek için ek önlemler üzerinde çalışabilir.

Kimlik tabanlı doğrulama ile hesaplar mavi onay rozeti ile işaretlenecek, bu rozete tıklanarak hesabın devlet kimliği ile doğrulandığı görülebilecek. Bu tür doğrulama yapmış hesaplar ayrıca X desteği için öncelik kazanacak ve doğrulama süreçleri hızlandırılacak. Ayrıca, onay rozetleri olmadan hesap adlarının daha sık değiştirilmesine izin verilebilecek. Gelecekte ise daha fazla avantajın sunulması planlanıyor, ancak genel olarak henüz netleşmemiş durumda.

FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Şirket, şu anda kimlik tabanlı doğrulamayı yalnızca ücretli kullanıcılar için sunuyor. İlginç bir şekilde, X kimlik doğrulamanın spam hesapları azaltmaya yardımcı olacağından bahsediyor, ancak bu hizmeti tüm kullanıcılara sunmuyor. Dolayısıyla, hesabınızın gerçek ve size ait olduğunu belirtmek istiyorsanız, Türkiye'de aylık 150 TL, ABD'de ise 8 dolar ödemeniz gerekiyor.

Ayrıntılı bilgi için: https://twitter.com/home

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Eylül 2023 tarihinde saat  22.12'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 26.97 Türk Lirası, Euro 28.75 Türk Lirası, altının gramı ise 1669 Türk Lirası değerindedir.

Telefon almak isteyenlere müjde: A101 indirimli iPhone satışına başladı! Bu fırsat kaçmaz!

Beklenen oldu! iPhone 15 Plus görücüye çıktı: İşte özellikleri ve açıklanan fiyatı

Apple Watch Series 9 tanıtıldı! İşte detaylar

 


Geri Dön