06 / 05 / 2024

Saint-Jules Katolik kilisesi cemaatin ilgisizliği nedeniyle satışa çıkarıldı!

Saint-Jules Katolik kilisesi cemaatin ilgisizliği nedeniyle satışa çıkarıldı!

Fransa'nın Logwy kentinde bulunan asırlık bir kilisenin, boş kaldığı gerekçesiyle 190 bin Euro bedelle satışa çıkarıldığı açıklandı.



Fransa'nın kuzeydoğusundaki Logwy kentinde asırlık bir kilisenin, boş kaldığı gerekçesiyle 190 bin Euro bedelle satışa çıkarıldığı açıklandı.

Yerel France Bleu Lorraine radyosundaki habere göre, 1911-1913 yıllarında inşa edilen Saint-Jules Katolik kilisesinin satılmasına karar verildi.

Haberde, uzun yıllar bölgede bulunan iş adamlarınca giderleri karşılanan kilisenin, son yıllarda boş kaldığı, iş adamlarının ilgisizliği sonrası cemaatin de gelmemesi sebebiyle asgari giderlerinin karşılanamadığı belirtildi. Nancy Başpiskoposluğunun kilisenin satışı için işlemlere başladığı bildirildi.

190 bin euro bedelle satılığa çıkarılan tarihi binanın loft tipi bir konut veya çok sayıda apartman dairesi şeklinde kullanılabileceği, çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapabileceği belirtildi.

Belçika ve Lüksemburg sınırında bulunan Lorraine bölgesinde son yıllarda kiliseye olan ilginin azaldığı belirtilen haberde, bölgede 20 civarında kilisede düzenli ayin düzenlenebildiği, çok sayıda kilisenin ilgisizlik sebebiyle asgari ihtiyaçlarını ve tamir giderlerini karşılamakta güçlük çektiği uyarısında belirtildi.


Geri Dön