30 / 04 / 2024

Sakarya Millet Bahçesi açıldı!

Sakarya Millet Bahçesi açıldı!

Sakarya Millet Bahçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile yaptığı törenle hizmete açıldı.



Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve Sakaryaspor Eski Stadyumu arazisi üzerinde hayata geçirilen Millet Bahçesi’nin açılışına katıldı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirilen açılışa Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe belediye başkanları, oda temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.  Ankara Kültür Merkezi’nde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşaatı tamamlanan ve Sakarya Millet Bahçesi’nin de aralarında yer aldığı10 Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Sakarya’mızın güzelliğine güzellik katacak

5 Haziran Dünya Çevre gününde şehrimize nefes katacak bir Millet Bahçesi’nin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Millet Bahçesi’nin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu güzel bahçenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, milletvekillerimize,  TOKİ  yetkililerine, çalışanlara ve kadirşinas milletimize teşekkür ediyorum. Toplamda 62 bin 773 metrekare alanda kurulan Millet Bahçemiz, şehrimizin görünümüne yeni bir hüviyet kazandırdı. İçerisinde Millet Kıraathanesi, Yeşilay Kafe, seyir kulesi, seyir terası, gölet, yansıma havuzu, yürüyüş yolları, mescit ve idari binalardan oluşan Millet Bahçesi, şehrimizin sosyal hayatına yeni bir soluk getirecek. İnşallah Sakarya’mız, Millet bahçesiyle güzelliğine güzellik katacak” diye konuştu.

Yeşilin şehri Sakarya

Sakarya’nın yeşiline ve toprağına çok önem verdiklerini söyleyen Başkan Yüce, “Sakarya’mız doğası ile yeşili ve mavisi ile doğal güzellikleri ile ülkemizin en güzel şehirlerinden birisidir. Şehrimiz; iklimiyle, yetiştirilen farklı ürünleriyle, havasıyla, doğasıyla, kültür çeşitliliğiyle yüksek potansiyele sahip. Biz de şehrimizdeki potansiyeli en üst seviyeye çıkarmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. Şehrimize vizyon katacak projeleri, tüm dünyada öne çıkabileceğimiz alanlarda yaptığımız çalışmaları bir bir hayata geçiriyoruz. Tarımsal üretimde Sakarya’yı yüksek noktalara getirmek en büyük hedefimiz. Bu konuda adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu.
 

Millet bahçesi projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön