27 / 04 / 2024

Sakarya'da 3 hastane inşaatını yarım bırakan firmaya ceza!

Sakarya'da 3 hastane inşaatını yarım bırakan firmaya ceza!

Sakarya'da inşaatı süren 3 hastaneyi yarım bırakan Kocaeli merkezli inşaat firmasına Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre ihale yasağı getirildi.



Sakarya'da inşaatı süren Pamukova 25 Yataklı Devlet Hastanesi, Toyota Sa Acil Yardım Hastanesi Ek Binası, 30 Yataklı AMATEM ile 15 Yataklı ÇAMATEM hastanelerinin yapımını yarım bırakan  firmaya Sağlık Bakanlığı tarafından ceza verildi.

Ada Yorum'dan Safa Polat'ın haberine göre; firma Sakarya'da ihalesini kazanıp 3 hastanin inşaatını aradan geçen süreye rağmen tamamlayamadı. Firma son olarak ise 25 Yataklı Pamukova Devlet Hastanesi inşaatını ise yarım bırakarak ortadan kayboldu. 

Firmanın Sakarya'da yarım bıraktığı sağlık yatırımları ise 2018'e dayanıyor. Edinilen bilgilere göre Elyapı İnşaat Sakarya'da ki ilk ihalesini 2018 yılında 15 Yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) ile 30 Yataklı Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) inşaatları ile aldı. Korucuk'ta yapımı süren yaklaşık 17 milyon TL'lik projenin sadece yüzde 32'lik bölümünü tamamlanabildi.

Firma yine 2018 yılında 25 Yataklı Pamukova Devlet Hastanesi ile Toyota Sa Acil Yardım Hastanesi Ek Binası inşaat işini kazandı. El Yapı Firması Sakarya'nın acil hizmet beklediği bu 2 sağlık yatırımında ise Pamukova'da inşaatın yüzde 80'inini bitirdikten sonra işe devam etmedi. Toyota Sa Acil Yardım Hastanesi Ek Binası inşaatı ise sadece yüzde 20 oldu.

Sakarya'da bu 3 sağlık yatırımının inşaatını yarıda bırakan inşaat firmasına, Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile ihalelerden yasaklama kararı verildi. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan ihalelerden yasaklama kararı ile, firma bundan sonra devletin ihalelerine katılamayacak.

Firmanın yarım bıraktığı inşaatların akıbeti ise hala açıklanmadı. Sağlık Bakanlığının sitesine göre 3 hastane de halen inşaatı devam eden yatırımlar kategorisinde bulunuyor. Bu 3 hastanenin toplam yatırım bedeli ise 178 milyon TL oldu. 


Geri Dön