03 / 05 / 2024

Sakarya'da TOKİ Konutları yapılacak mı?

Sakarya'da TOKİ Konutları yapılacak mı?

Emeklilerin 250 TL'ye ev sahibi olabilmesi için TOKİ çalışmalarına hız verirken Sakarya'da bulunan iki emekli derneğinde ise şimdiden yığılmalar başladı.



1 Kasım Seçimlerinin sona ermesi sonrasında gözler AK Parti'nin atacağı adımlara çevrildi. Emeklilerin 250 TL'ye ev sahibi olabilmesi için  TOKİ  çalışmalarına hız verirken Sakarya'da bulunan iki emekli derneğinde ise şimdiden yığılmalar başladı. 


VAATLER GERÇEK OLACAK MI? 

Seçim sonuçları sonrasında gözler yeni kurulacak hükümete çevrildi. AK Parti'nin seçim vaatlerinin hayata geçirilmesini bekleyen milyonlarca emekli heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. 250 TL'ye ev sahibi olma hayali kuran emekliler verilen vaatler sonrasında yeni hayat planlamalarını şimdiden yapmaya başladı. 


EMEKLİLER SIRAYA GİRDİ 

Sakaryalı Emekliler, yeni hükümetin kurulmasını beklemeden 250 TL'ye ev sahibi olabilmek için Serpan'da bulunan Türkiye İşçi Emekliler Derneği ve Adapazarı Merkez'de bulunan Sakarya Tüm Emekliler Federasyonu'na giderek ön kayıt yaptırmaya başladı. 


İSTENİLEN BELGELER 

Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Eryılmaz'a başvurularla ilgili bilgi veren Sakarya Tüm Emekliler Federasyonu Başkanı Necmettin Turan, TOKİ'den ev sahibi olabilmek için şimdiye kadar 2 binden fazla emeklinin başvurduğunu söyledi. Vatandaşların 250 lira taksitle 240 ay ödeme yaparak ev sahibi olacağını belirten Turan, ön kayıt yaptıracak emeklilerden nüfus kayıt örneği, nüfus cüzdanı örneği, ikametgah örneği, SGK'dan maaş belgesi ve 1 adet fotoğraf istendiğini açıkladı. 


TOKİ ÇALIŞMA YAPIYOR 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan daha önce A Habere yaptığı açıklamada emeklileri 250 TL taksitle ev sahibi yapmak için faaliyetlerini hızlandırdıklarını belirtmişti. Türkiye'de yaklaşık 10,5 milyon emekli vatandaşının olduğunu belirten Turan, "Emekli vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya yönelik, devletin her kademesinde, arazi üretiminde de bir seferberlik ilan edildi. Anadolu'nun farklı illerinde başlattığımız konut satışlarında emeklilerimize özel kontenjan ayırıyoruz. Pek çok şehrimizde emeklilerimize yüzde 25'ye yakın kontenjanla ve uzun vadeli ödeme koşularıyla konut satışını gerçekleştiriyoruz" demişti. 


İLK YUZGUN VAADİ 

Sakarya'da yapılacak konutların yeri ise şu an için belli değil. AK Parti'nin ilk yüz gün içerisinde yerine getireceği vaatler arasında yer alan projenin yeni hükümetin kurulması sonrasında daha da hızlanması bekleniyor. 


Akşam Haberleri Gazetesi



Geri Dön