05 / 05 / 2024

Sakarya'ya 270 Milyon TL’lik yatırım!

Sakarya'ya 270 Milyon TL’lik yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu yaptığı açıklamada “Meclis üyelerimizin oy birliği ile aldıkları kararla güçlü altyapı, bol ve temiz içmesuyu için dev adımlarımız devam edecek" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen oturumda meclis üyeleri ilave 2 madde ile 72 gündemi karara bağladı. Büyükşehir Meclisi ayrıca Ağustos ayında meclisin tatile girmesini de oy birliği ile kabul etti.


Toçoğlu’ndan Kadir Gecesi Tebriği

Temmuz Meclisi’nin ardından meclis üyelerinin Kadir Gecelerini tebrik eden Başkan Toçoğlu, “Mübarek Kadir Gecesi’nin memleketimize ve dünya insanlığına hayırlar getirmesini diliyorum. Ayrıca şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


270 Milyon TL

Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilen 21 madde kapsamında SASKİ şehrin dört bir yanında toplam değeri 270 Milyon TL olan altyapı yatırımları için kredi yetkisi aldı. Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’da sağlam altyapı sorunsuz içmesuyu hedefiyle çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.


Bol ve Temiz İçmesuyu

Başkan Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ile (SASKİ) şehrin dört bir yanında önemli yatırımlar hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar Kocaali’den Taraklı’ya Sapanca’dan Arifiye’ye her alanda, gerek altyapı gerekse de üst yapıda, şehirde yaşam kalitesini yükselten hizmetleri hayata geçirdik. Hamdolsun Sakarya’da Büyükşehir ve SASKİ yatırımının ulaşmadığı bölge yok. Temmuz Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararla güçlü altyapı, bol ve temiz içmesuyu için dev adımlarımız devam edecek. Yeni dönemde şehrin dört bir yanına 270 Milyon TL değerinde altyapı ve içmesuyu yatırımları geliyor. Sakarya’ya hayırlı olsun” diye konuştu.


Altyapıda Türkiye’ye Örnek Sakarya

Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bugün Büyükşehir Meclisi’nde toplam değeri 270 Milyon TL olan altyapı ve içmesuyu yatırımları için kredi talebi alındı. Bu kapsamda Akyazı, Kaynarca, Sapanca, Hendek, Arifiye, Karapürçek, Karasu, Kocaali, Kuzuluk, Ferizli, Söğütlü, Serpan, Taraklı ilçelerimizde kanalizasyon, içmesuyu, baraj, atıksu, arıtma tesisleri inşa edeceğiz. Allahın izniyle hayata geçirilecek tüm bu çalışmalarla Sakarya altyapıda Türkiye’ye örnek bir şehir haline gelecek.”


Planlama ve Koordinasyon Güvencesi

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise şu ifadeleri kullandı; “Altını önemle çizmek isterim ki; ne Büyükşehir Belediyemiz ne de SASKİ Genel Müdürlüğümüz yeni yatırımlar konusunda finansal sorunlar yaşamamaktadır. Bu konuda ciddi bir ekonomik disiplin izliyor; yatırımlarımızı belirli bir planlama ve koordinasyon neticesinde hayata geçiriyoruz. Kredi talepleri de bu anlayışla meclis gündemimize geliyor. Bu konuda hesap sorumluluğu ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”


‘S’ Plakada Somut Adımlar

Meclis gündeminde yer alan madde kapsamında şehirde çalışan servis araçlarını ilgilendiren ‘S’ plaka konusu da meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Oy birliği ile kabul edilen madde ile ilgili bilgiler veren Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, uygulamada önemli bir mesafe kat ettiklerini belirterek, kısa süre içerisinde uygulamada somut adımların atılacağını aktardı.


Servis Taşımacılığında Kurumsal Bütünlük

Pistil, “Meclis üyelerimiz tarafından oy birliği ile kabul edilen madde kapsamında servis araçlarını kayıt altına alacak plaka tahdidi uygulamasına geçilecek. Bu sisteme geçen esnafımızın ödeyeceği plaka bedeli ve ‘S’ plaka tahsis etme koşulları konusunda da genel hatlar belirlendi. Son düzenlemelerin ardından taşımacılık sektörü esnafımızın kurumsal bütünlükle buluşturacak uygulamada çalışmalarımızı başlatacağız” diye konuştu.


Temmuz Meclisi

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 72 gündem maddesi karara bağlandı. Toplantıda ilk 21 maddenin yanı sıra 72. madde komisyonlardan meclis gündemine taşındığı şekilde oy birliği ile kabul edildi. 22 ve 46. madde dahil toplam 25 madde ile 48 ve 71. maddeler ilgili komisyonlara tekrar havale edildi. 47. madde ile birlikte 49 ve 70. maddeler arasındaki toplam 22 madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön