05 / 10 / 2024

Saklı Yapı anket sonucuna göre proje geliştiriyor!

Saklı Yapı anket sonucuna göre proje geliştiriyor!

Konut kullanıcılarına ‘nerede ve nasıl yaşamak istiyorsunuz’ sorusunaaldığı cevapla projelerini gerçekleştiren Saklı Yapı, konuttan otele, bağ evinden spor alanlarına kadar birden fazla alanda inşaatçılık yapıyor  




Konut kullanıcılarına ‘nerede ve nasıl yaşamak istiyorsunuz’ sorusunu yönelten ve aldıkları cevaplar doğrultusunda projelerini gerçekleştiren Saklı Yapı, konuttan otele, bağ evinden spor alanlarına kadar birden fazla alanda inşaatçılık yapıyor.

Çarpık yapılaşmanın önlenemez yükselişi karşısında  bir şeyler yapmak için projeler geliştiren ve bunu ‘saklı’ markası ile somutlaştırdıklarını anlatan Saklı Yapı yönetim kurulu üyesi Y. Mimar Egemen Öğülmüş , İstanbulluların saklı noktaları aramasını kendileri için yol gösterici olduğunu kaydetti.

Anketlere verilen cevaplar bir payda altında toplandığında insanların ‘İstanbul’da ama İstanbulsuz’ diye bir yaklaşımı benimsediğinin dikkatini çektiğini belirten Öğülmüş, “Kulağa bilmece gibi gelen bu yanıt, gerçekte İstanbul’un, son 50 yılın ihmaliyle tükenişini ve zihinlerdeki İstanbul beklentisini dışa vuruyor. Bizde bu tercihi karşılamak üzere 120 haneli Saklıköy’ü Çayırbaşı mevkiinde kurduk” diye konuştu.

Saklıköy’ün kısa zamanda doğa tutkunlarının ilgi alanına girdiğini belirten Öğülmüş, “Saklıköy yerleşkesinin beraberinde bir de otel inşa ettik. 100 yataklı Butik Saklı Oteli bu yıl kullanıma sunuyoruz. Oteli tasarlamaktaki amacımız, doğal yaşamı birkaç gün tatmak isteyenleri misafir etmek. Bu projelerin daha kapsamlısını Silivri Çantaköy’de uygulamaya koyduk. Toplam 450 dönüm arazi üzerinde 61 bağevi, 150 yataklı Saklı Golf otel ve 18 delikli golf sahası inşa halinde” diye konuştu.

‘Saklı projelerin kullanıcılara stres yönetimi sunduğunu’ belirterek sözlerine devam eden Öğülmüş, “Genel olarak bir resim çizmemiz gerekirse İstanbul Şile’de 120 haneli Saklıköy, 100 yataklı Saklıotel, Silivri’de 60 haneli Saklıbağ, 150 yataklı Saklıgolf otel projelerini uyguluyoruz” dedi.

KUTU
‘Çok ihmal edildi’
İstanbul’un son 50 yılın ihmaline uğramış bir dünya mirası olduğunu belirten Öğülmüş, “Maalesef İstanbul’un büyülenmiş gibi bakakalacağımız bir yeri kalmamış durumda. Buna rağmen İstanbul dünya tarihinin en önemli kültür, tarih ve sanat merkezidir. Bu şehirde bulunan tüm tarihi değerler ne zaman ve kimin tarafından yapılmış olursa olsun, tüm tabiat varlıkları ile birlikte yine dünya insanlarınındır. Bu bakımdan İstanbul’un bir dünya mirası olarak sağlığına kavuşturulması ve bu yenileme çalışmanın ivedilikle Bakırköy ve Kadıköy’de başlatılması gerekmektedir ” diyerek sözlerini bitirdi.


Geri Dön