27 / 04 / 2024

Salamis Park Hotel açıldı!

Salamis Park Hotel açıldı!

KKTC'nin gözde tatil mekanlarından biri olan Salamis Bay Conti Resort Otel in bünyesinde bulunan Salamis Park Hotel muhteşem bir açılış ile hizmete girdi. Açılışına iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı.



KKTC'nin gözde tatil mekanlarından biri olan Salamis Bay Conti Resort Otel in bünyesinde bulunan Salamis Park Hotel muhteşem bir açılış ile hizmete girdi. İstanbul Havayollan'na ait Hotel'in açılışına iş ve siyaset dünyasından birçok isim katıldı. Açılış törenine katılan isimlerden biri de Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özman Safa oldu. Açılışta Salamis Bay Conti Resort Otel Genel Koordinatörü Mehmet Kıral bir konuşma gerçekleştirdi. 


"OLMAZSA OLMAZIMIZ KALİTE VE EĞİTİM"

 Konuşmasına geceye katılanlara teşekkür ederek başlayan Kıral şunları kaydetti: "Hepinizin yakından bildiği İstanbul Havayolları 1986 yılından bugüne dek KKTC'de yatırımlar yapan Turizm ve Havacılık sektöründe faaliyet gösteren 25 yılı aşkın bir süredir bünyesinde yaklaşık 700 çalışanı istihdam eden Türkiye'ye ve Avrupa'dan yıllarca turist taşıyıp döviz getiren girişimci, yenilikçi. çağdaş bir şirkettir. Ben de yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir KKTC'de Sayın Özcan Toplar ın başkanlığında bu şirkete ait kuruluşlann yöneticiliğini yapıyorum. Bu uzun sayılabilecek yöneticilik yaşamımda gerek Salamis Bay tesislerinde, gerekse Ercan Meydanı yer hizmetleri ve diğer şirketlerimizde üzerinde hassasiyetle durduğumuz birinci husus yerli istihdam olmuştur. Şirketlerde üzerinde durduğumuz ve olmazsa olmaz dediğimiz şey ise kalite ve eğitimdir.'' 


"15 MİLYONUN ÜZERİNDE HARCAMA YAPILDI" 

Yapılan yatırım ana başlıklarla 7 birimden oluşmaktadır. Birincisi 200 yataklı ana otel bloğu Salamis Park Otel, ikincisi 50 yataklı bir blok villalar bölümü, üçüncüsü 600 kişilik ultra modern ses ve ışık düzenli anfi tiyatro, dördüncüsü 750 metre kare yonca yüzme havuzu, aqua ve kaydıraklardan oluşmaktadır. Beşincisi arka birimdeki mutfak, barlar ve kafelerdir ve uluslararası normlara uygun tenis kortlan ve son olarak da çevre düzenleme ve peyzajdan oluşmaktadır. Bu yatınmlarla ilgili 15 milyonun üzerinde lıarcama yapılmıştır.'' 



"KUZEY KIBRIS TURİZMDE BİR MARKA" 

Kiral ın konuşmasının ardından Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da bir konuşma gerçekleştirdi. Kuzey Kıbrıs'ın bir marka haline geldiğini ifade eden Denktaş şunlan söyledi: "Bazı ülkeler var turizm destinasyonu olarak ortaya çıkan. Ömrünüz boyunca bir defa gider görür, gezersiniz ama bir kere daha gitmezsiniz. Zaten bu ülkelerini birçoğu da ömrünüzde bir kez burayı gelin ve görün diye reklam yapar. Kuzey Kıbrıs öyle bir ülke değil. Bizim iddiamız Kıbns'ın mikrobum alan. ilk kez gelen en az 7 kez daha gelir diyoruz. Ve hakikatten tekrar tekrar gelen turistlerle bugün Kıbns bir marka haline gelmiş durumda. 


"SALAMİS SON DERECE GÜZEL BİR NOKTAYA ULAŞTI" 

Salamis'i özelleştirdik doğru bir yatırımcıya doğru bir şekilde devrini yaptık ve bugün Salamis Kuzey Kıbrıs turizminde hakikaten son derece güzel bir noktaya ulaşmıştır. Nasıl oldu bu? Sadece o dönemde en yüksek yatak kapasitesine sahip olan bir oteli doğru yatırımcıya devrettik nasıl olsa bir şeyler yapar diyerek beklemek yerine onu rekabete zorlayacak koşullan da birlikte geliştirdik bir Bafra bölgesini geliştirdik. Rekabet unsurlarını ortaya çıkarttık. Biliyorduk ki Özcan Bey inadıyla ve verdiği sözün arkasında duracağına yönelik güvenle bu işi başaracaktı ve bugün hakikatten başardığını görüyoruz.'' Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı ve gezildi. 


Star Kıbrıs Gazetesi 


Geri Dön