29 / 04 / 2024

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında konteyner evler yapılıyor!

Salda Gölü'nün halk plajı yakınında 8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. 'Konteyner evler'de konaklama hizmeti verileceği iddia ediliyor...



Turkuaz renkli suyu, beyaz kumsalı sebebiyle “Türkiye’nin Malpleri” olarak bilinen koruma altındaki Salda Gölü çevresinde yapılaşma sürüyor. Gölün halk plajı alanının hemen arka tarafına bu kez konaklama hizmeti sağlayacak şekilde “konteyner evler” kuruldu.

Cumhuriyet'ten Bülent Ecevit'in haberine göre; arazide Salda Gölü manzaralı 8 konteynır evin yapımı, belediye izin vermemesine karşın sürdürülüyor.

Yeşilova Belediyesi yetkilileri, Salda gölü çevresinde yapılan inşaatlara ilişkin izin verilmediğini belirtirken, pansiyon için bakanlıktan izin alındığını ifade etti.

8 konteynırın 3 metre kadar yükseğe direkler üzerinde yapıldığı görüldü. Alt bölümlerinin kapatılarak konaklama hizmeti verilecek oda sayısının 16 olarak sağlanacağı ileri sürülüyor.

Öte yandan Salda Gölü Koruma Derneği, göl kıyısının yasal veya kaçak tüm yapılardan kurtulması için yayımladığı bir manifesto ile ilgililere uyarılarda bulundu. Manifestoda, “Göle girmek yasaklansın. Göl çevresinde seyir tepeleri oluşturulsun. Ziyaretçiler sadece manzarayı seyredebilsin. Millet bahçesi projesi iptal edilsin. Göl kenarına hiçbir yapı yapılmasın” ifadeleri kullanıldı. 

Salda Gölü halk plajının yanında pansiyon mu yapılıyor?

STK'lardan Salda Gölü talebi: Millet bahçesi projesi iptal edilmeli!


Geri Dön