Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek
Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.
Açıklamada, Ferrero'nun mayıs ayında AFSCA'ya söz konusu tesiste yeniden üretim yapabilmek için izin başvurusunda bulunduğu hatırlatılarak, kapsamlı analizlerden sonra Ferrero'ya Arlon'daki üretim tesisi için şartlı yetki verme kararı alındığı ifade edildi.
Şartlı iznin 3 aylık bir süre için verildiği belirtilen açıklamada, bu süreçte ham maddelerin yanı sıra üretilen her gıda partisinin analiz edileceği, söz konusu değerlendirmelerin uygun sonuç vermesi halinde ürünlerin piyasaya sürülebileceği açıklandı.
Açıklamada, 3 aylık sürenin sonunda olumlu denetim sonuçları çıkması durumunda nihai izin verilebileceği aktarıldı.