27 / 04 / 2024

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.



Belçika Federal Gıda Güvenlik Ajansı (AFSCA), Ferrero'nun Belçika'nın Arlon şehrindeki üretim tesisine şartlı faaliyet izini verildiğini duyurdu.

Açıklamada, nisan ayı başında bazı kişilerin Kinder marka çikolata ürünlerini tükettikten sonra hastalandığı, epidemiyolojik araştırmaların ve numunelerin analizinin ardından Arlon'daki Ferrero fabrikasıyla bir bağlantı kurulduğu ifade edildi.

AFSCA'nın bu gelişmelerinin ardından Arlon'daki fabrika ile ilgili soruşturma başlattığı aktarılan bildiride, 8 Nisan'da bu fabrikanın yetkilendirmesinin kaldırıldığı ve üretim tesisinden çıkan Kinder serisindeki tüm ürünlerin geri çağırıldığı belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön