29 / 04 / 2024

Salih Tatlıcı'nın mirasında bilirkişi krizi!

Salih Tatlıcı'nın mirasında bilirkişi krizi!

Gayrimenkul kralı olarak anılan merhum Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirası paylaşılamıyor. Tatlıcı'nın mirasında şimdi de bilirkişi krizi yaşanıyor...



Merhum Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras paylaşımında sular durulmuyor. Sürekli davalar açılıyor, davalar sonuçlanıyor ama kimse dava sonucundan mutlu olmuyor. Gayrimenkul kralı Tatlıcı'nın gayrimenkulleri say say bitmez. Miras davasında yeni bir detay ortaya çıktı...


Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mehmet Salih Tatlıcı'nın mirasına dair iki bilirkişi raporu arasında fiyat farkı ortaya çıktı. Çıkan fiyat farkı ise dudak uçuklatıyor. İki rapor arasında tam 5 milyar 232 milyon lira fark çıktı. Büyük fiyat farkını farkeden küçük oğul ise eşi Nurten Tatlıcı savcılığı başvuru yaptı. 


Bilirkişi krizi

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yaşanan bilirkişi krizi nasıl çözülecek bilinmez ama konuyla ilgili hemen savcılığa başvuru yapıldı. 


Tatlıcı'nın hayattayken küçük oğlu Uğur ve ikinci eşi Nurten Tatlıcı'ya bağışladığı varlıklarda payları olduğunu iddia eden diğer çocukları tarafından açılan davada, varlıkların değerinin belirlenmesi için üç kişiden oluşan bilirkişi görevlendirilmişti. Bilirkişi heyeti varlıkların değerini 789 milyon 317 bin lira olduğunu tespit etmişti. Mahkeme bu tespit raporuna itiraz etmişti. Daha sonra yeni bilirkişi atandı. Yeni bilirkişi heyetinin raporuna göre, varlıkların değeri 6 milyar 21 milyon lira olarak açıklandı. İki bilirkişi raporu arasında 5 milyar 232 milyon TL fark var. 

 

Bunun üzerine Uğur Tatlıcı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Tatlıcı, "gerçeğe aykırı bilirkişilik" suçlamasıyla şikâyetçi oldu. Soruşturma yapan savcılık takipsizlik kararı verdi. Gerekçe olarak ise, "bilirkişi raporunun değerlendirilmesinin ve takdirinin yargılamayı yapan mahkemenin yargı yetkisi kapsamında olduğu" gösterildi. Savcılık kararına Uğur ve Nurten Tatlıcı'nın avukatı tarafından Sulh Ceza Hâkimliği nezdinde itiraz edildi. Son kararı, itirazı değerlendirecek olan Sulh Ceza Hâkimliği verecek. 

 

 

Salih Tatlıcı'nın mirasında 7.7 milyarlık yeni dava!

 


Geri Dön