08 / 05 / 2024

Salihli'ye Ağaç Müzesi kuruluyor!

Salihli'ye Ağaç Müzesi kuruluyor!

GEMA Vakfı Başkanı Şenel Kilimci ve 50'ye yakın üyenin katıldığı toplantıda Ege Bölgesinde ilk defa kurulacak olan Arboretum ve Gediz Nehri Koruma Eylem Planı üzerinde duruldu.



GEMA Vakfı Başkanı Şenel Kilimci ve 50'ye yakın üyenin katıldığı toplantıda Ege Bölgesinde ilk defa kurulacak olan Arboretum (Ağaç Müzesi) ve Gediz Nehri Koruma Eylem Planı üzerinde duruldu. AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Salihli'ye kurulması planlanan ve Ege bölgesinde bir ilk olacak olan Ağaç Müzesi için her türlü desteği vereceğini söyledi. GEMA Vakfının yaptığı çalışmaları yakından izlediğini belirtti. Kütahya, Uşak, Manisa ve  İzmir  illerini kapsayan ve koordinatör il olarak Manisa'nın belirlendiği "Gediz Havzası Koruma Eylem Planı" Mayıs 2008 tarihinde tamamlandığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. 


Yurttaş, Gediz Havza Koruma Eylem Planı'nın başarıyla uygulanabilmesi ve hedeflenen sonuca ulaşılması için sanayici ve belediyeler dahil ilgili her kurum ve kuruluşun eylem takviminde belirtilen vazifeleri yerine getirmeleri gerektiğini söyledi. 



Ege Telgraf


Geri Dön