29 / 04 / 2024

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

Samandıra Askeri Havalimanı'nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak!

İstanbul'daki Samandıra Askeri Havalimanı’nın 275 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Sancaktepe Belediyesi’ne tahsis edildi. Havalimanının geri kalan kısmında ne yapılacağı henüz belli olmadı...



Sancaktepe Belediyesi’nin faaliyet raporunda yer verilen bilgilere göre, büyüklüğünün yaklaşık 3 milyon 350 bin metrekare olduğu aktarılan askeri havalimanı arazisinin 275 bin metrekarelik kısmında millet bahçesi hayata geçirilecek. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Belediyenin raporunda, “275 bin metrekarelik millet bahçesi olarak düzenlenmesi uygun görülmüş olup belediyemiz adına tahsis işlemleri tamamlanmıştır” ifadeleri kullanıldı ve askeri havalimanının geri kalan kısmında ne olacağı henüz belirtilmedi. 

Samandıra Askeri Havalimanı nda son dakika gelişmesi! Millet bahçesi yapılacak! 

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı AKP’li İsmail Erdem, 2012'de gerçekleştirdiği açıklamada askeri havalimanının Trakya’ya taşınacağını duyurmuş, askeri bölgenin boşaltılacağını ve arazinin devri için Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ön protokol yapıldığını belirtmişti. Erdem, konuyla ilgili açıklamasında "Samandıra, Sarıgazi arasında bulunan askeri havaalanı Trakya bölgesine taşınarak, 4 bin yataklı şehir hastanesi yapılacak. İstanbul’un birçok ilçesinden, Anadolu'nun birçok kentinden ve Avrupa’dan insanlar Sancaktepe’ye Şehir hastanesine gelecek" ifadelerini kullanmıştı. Fakat aradan 10 sene geçti ve söz konusu hastane inşa edilmedi. 

Askeri havalimanının taşınmasıyla da çevresindeki araziler değer kazanacak ve bu arazilerde yüksek katlı binalar yapılmasının önü açılacak. Ayrıca askeri havalimanı arazisinin de pek çok kışla arazisi gibi Emlak Konut GYO tarafından yapılaşmaya açılması iddiası gündeme getiriliyor.

2018’de ve 2019’da düşen askeri helikopterlerle gündeme gelen Samandıra Askeri Havalimanı'nda şimdi de millet bahçesi yapılacağı iddia ediliyor. 

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!
Kanal İstanbul manzaralı araziye yeni imar planı! O bölgede  AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek!

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!


Geri Dön