13 / 05 / 2024

Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarı belli oldu!

Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarını açıkladı. İşte detaylar!



ÜLKEMİZİN MARKA DEĞERİNİ DOĞRUDAN KATKISI OLAN BİR ORGANİZASYON!

TFF Başkanı, “Futbol sanat ve bilim gibi ülkelerin SOFT POWER’ı olarak kabul edilir. Şampiyonlar Ligi finali ülkemiz adına marka değerine doğrudan katkısı olan bir organizasyonlardan bir tanesidir. Şampiyonlar Ligi Final maçına ev sahipliği yapmamız 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığımız için de turnusol kağıdı olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sözlerine şöyle devam etti; “Hakan Çalhanoğlu ve İlkay Gündoğan’ın UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline takımlarının kaptanı olarak çıkmaları son derece mutluluk verici bir olaydı. Bu iki futbolcu da ülkemizde bu finali kaptan olarak oynamaktan gurur duyduklarını söylediler.”

200 MİLYON DOLARA YAKIN DÖVİZ GİRİŞİ!

Finalden dolayı Yenikapı Festival Alanı’nda yapılan UEFA Şampiyonlar Festivali’ne de yurttaşlarınızın büyük ilgi gösterdiğini belirten Başkan Mehmet Büyükekşi, “Bilhassa gençlerimizin ve çocuklarımızın yoğun katılımı ve mutlulukları hepimizi memnun etti. İtalya’dan ve İngiltere’den maça gelmiş olan Manchester City ve Inter taraftarlarının İstanbul’da keyif ile vakit geçirmiş olmaları da bizim için son derece önemliydi.

Dünyanın her yerinden final olmasından dolayı misafirimiz vardı ve ülkemiz ekonomisine de 200 milyon dolara yakın döviz girişi olmuştur. Bu bilgilere ek olarak da son üç finalde yapılan araştırmalar taraftarların yüzde 47’sinin gittikleri ülkelerde finalin olduğu şehir dışında başka şehirleri de ziyaret edip, yüzde 23 oranında ülke ekonomisine ilave bir ekonomik katkı sağladıklarını göz önüne koyuyor. TFF Başkanı olarak benim ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop’un Şampiyonlar Ligi Finali UEFA Elçisi olmamız ise Türkiye adına bizi ayrıca onurlandırdı. 2028 ve 2032 Avrupa Şampiyonası adaylıklarımız adına dünyada bu organizasyonları Türkiye’ye getirmek için ise hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kredi kartı kullananlar bu uyarılara kulak verin! Cebinizi büyük oranda rahatlatacak!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer yeni ekonomi yönetimine dair açıklama!

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön