07 / 05 / 2024

Samsun 2019'da örnek şehir olmayı hedefliyor!

Samsun 2019'da örnek şehir olmayı hedefliyor!

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel ölçekte ulaşımdan, çevreye, mimariden imara kadar kentin şık bir şehir olması yolunda çalışmalar yapacaklarını belirtti..



SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel ölçekte ulaşımdan, çevreye, mimariden imara kadar kentin şık bir şehir olması yolunda gösterilen gayretlerin finalini Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'ncü yıldönümü olan 2019'da yapacaklarını söyledi. 


4 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yusuf Ziya Yılmaz, şehrin gelecek hedeflerini anlattı. Hedeflerinin Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100'ncü yılında kenti bir dünya şehri yapmak olduğunu dile getiren Yusuf Ziya Yılmaz, "2019'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'ncü yılına yakışır bir şehir vizyonu çizeceğiz. 


Kentsel ölçekte ulaşımdan çevreye, mimariden imara kadar fiziksel objeler olarak şık bir şehir olmalı. 

Yaşayana hayatı kolaylaştıracak unsurların başında ise ulaşım gelir. 

Ulaşım modern olmalı, ucuz olmalı, yaşayanlara iktisadi olarak güçlük vermemeli" diye konuştu. Yapılan girişimlerle kentsel ölçekteki modern, zengin ve gelişmiş bir şehirde olması gereken unsurların hızla oluşturulduğunu da dile getiren Başkan Yılmaz, 2010 yılı 10 Ekim tarihinde "Ten Ten Ten" diyerek raylı sistemi açtıklarım ifade etti. 


ÇÖPTEN ENERJİ ÜRETİYOR 

Yaptıkları çalışmaları anlatan Yusuf Ziya Yılmaz, şunları söyledi: "Tüm bu süreçte çevreye de büyük önem veriyoruz. Çevre işlerine duyarlı olmayan bir kenti, bir yöneticiyi, bir ülkeyi çağdaş ve uygarlık yolunda yeterli görmüyorlar. Biz kentin hem atık su, hem de katı atik sorununu çözdük. Çöpten enerji üreterek yılda milyon dolar seviyesinde gelir elde ediyoruz. Türkiye'de bundan 6-7 tane var. Karadeniz'de ise başka yok. 2019'a giden süre içerisinde modern bir şehirde, bilimde, sanatta, kültürde de yatırımlar gerekiyor. Spora, sanata, edebiyata, kültüre dönük ihtiyaçlar.Bu ihtiyaçlara dönük olan altyapıda ise eksiklerimiz var. Örneğin yeterli tiyatro, konser salonlarımız yok. Yeterli spor alt yapımız yok. Onun için de Eski Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ve şimdiki bakanımız Çağatay Kılıç'ın destekleriyle devam eden spor alt yapısında büyük bir hamle var şehirde. 33 bin kişilik futbol sahası, 7 bin 500 kişilik arena yapıldı. Olimpik yüzme havuzu yapılıyor. 2017 olimpiyatlarına giden süre içerisinde Batı Park'a bir buz pateni, okçuluk ve atıcılık tesisleri yapılacak." 


GAUDİ'DEN ETKİLENDİ

 "Ben işimle çok bütünleşik bir ruh yapışma sahibim. Ölçek olarak Barcelona'yı çok beğeniyorum. 

Bize de biraz benziyor. Sahil kenti Barcelona. Orada dünyaca meşhur mimar ve sanatçı Gaudi var. 

Gaudi'nin çizdiği kentsel planlama ve onun ortaya koyduğu estetik değerler şehre kimlik kazandırmış. Güzel olan her şeye bakıyorum. Çağdaşlığı çok önemsiyorum." 


GENÇLER İÇİN DE HİZMETLERİMİZ VAR 

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkam Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu dönemde gençlere yönelik olarak ise bilimsel, eğitsel, sanata, kültüre dönük olan bir takım donanımlarla takviyeler yapıyoruz. Onun için bir Bilim ve Teknoloji Müzesinin proje hazırlıkları yapılıyor. Bilimin dünyada en son ortaya koyduğu hedefleri içeren fiziksel objelere elleriyle dokunmak, obje olarak orada görme imkânı olacak. 

Arkeoloji müzemiz iyi değü. Onun projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı, bilim ve teknoloji müzesini n projesini de TÜBİTAK hazırlıyor. Biz inşaatı yapacağız. Hedefimiz 2019 Dünya Şehri Samsun" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön