29 / 04 / 2024

Samsun Büyükşehir'den Kentsel Dönüşüm Semineri!

Samsun Büyükşehir'den Kentsel Dönüşüm Semineri!

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte bir kentsel dönüşüm semineri düzenledi.



 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine gelen kentsel dönüşüm uzmanı Hasan Kargün, verdiği seminerde Türkiye ve Dünya’daki başarılı örneklerinden bahsetti. Ülkelerin şehirleriyle ön plana çıktığı bir yüzyıl yaşandığını söyleyen Kargün, Samsun’un da spor kampı merkezi ile ön plana çıkabileceğini kaydetti.

 

Samsun Büyükşehir belediyesi meclis salonunda yapılan eğitim seminerine Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Lütfü Coşkun, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Cüneyt Yalçınkaya, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ercan Uçarlı,  Yazı İşleri Daire Başkanı Yusuf Sancak, Trafik Daire Başkanı Ömer Ulubay ile personeller de katıldı.

 

Türkiye’de ve dünyada kentsel uygulamalara genel bir bakış, kentsel uygulamaların zorunluluğu, nereden ve niçin çıktığı, hangi etkenlerin neden olduğunu incelemek ve başarılı uygulamaları karşılaştırmak amacıyla yapılan eğitim seminerinde Samsun’un kentsel dönüşüme niçin ihtiyacı olduğu açıklandı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi

 

 


Geri Dön