05 / 05 / 2024

Samsun Canik’te iz bırakacak proje!

Samsun Canik’te iz bırakacak proje!

Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiren Canik Belediyesi’nin, Yeni Mahalle'de 80,5 dönüm alanda uygulayacağı dönüşüm projesi şehre iz bırakacak. İşte projenin ayrıntıları...



Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiren Canik Belediyesi’nin, Yeni Mahalle’de uygulayacağı dönüşüm projesi şehre iz bırakacak.


Mavi-Yeşil ve Kuzey Yıldızı projeleri ile bölgenin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştiren Canik Belediyesi, Yeni Mahalle'de 80,5 dönüm alanda yeni bir modern yaşam alanının hazırlıklarını sürdürüyor. Kamulaştırma işlemleri tamamlanan binaların yıkımının sürdüğü söz konusu alanda,  TOKİ  tarafından Emlak Konut aracılığıyla örnek olacak ve şehre değer katacak bir proje hayata geçirilecek. Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin bitmesinin ardından TOKİ tarafından Emlak Konut aracılığıyla proje çalışmalarına başlanacak.


İNSAN, ÇEVRE VE KALKINMA ODAKLI


Kentsel dönüşüm yolculuğunda ’insan’, ’çevre’ ve ’kalkınma’ olmak üzere üç temel alana odaklandıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her geliştirdiğimiz projede bu alanları hedefe koyuyoruz; çünkü inanıyoruz ki bu üç odak, şehirlerimizi daha yaşanılabilir, daha güvenli ve vatandaşımızı daha mutlu hale getiriyor. Ortaya düzgün ve güvenli bir yaşam alanı çıkacak. Sosyal donatıların ve tesislerin olacağı, prestij işyeri ve dükkanların yer alacağı bu projemiz şehrimize iz bırakacak ve prestij kazandıracak" dedi.


FİZİKSEL VE SOSYAL DÖNÜŞÜM


Uyguladıkları projeler sonunda yalnızca binaların değişeceği fiziksel bir dönüşüm olmadığını, aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Yaptığımız dönüşüm çalışmaları ile insanlarımız ve en önemlisi çocuklarımız için sosyal donatı alanları oluşturuyoruz. Hemşehrilerimizin yaşam standartları yükseliyor. Kentsel dönüşümü fırsata çevirerek ihtiyacımız olan sosyal tesisleri ve kültürel alanları şehrimize kazandırıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi yaşam alanları oluşturuyoruz" diye konuştu.


ÖRNEK OLACAK BİR PROJE


Şehrin estetiğinin mimarisi, insanın estetiğinin ise ahlakı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Kentsel dönüşümü, yaptığımız eğitim yuvalarıyla, kültür-sanat, spor merkezleriyle, alışveriş merkezleriyle tamamlıyoruz. Bol yeşil alanları ve depreme dayanıklı binaları ile her yönüyle gelişmiş, yaşanabilir bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakacağız. Bütün çabamız mutlu insanların olduğu mutlu bir şehir ortaya çıkarmak için. Yeni Mahallemizde de son derece modern, örnek olacak bir projeyi yükselteceğiz" şeklinde konuştu.


Hürriyet Yerel



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz, Yeni Mahalle'de uygulayacak kentsel dönüşüm projesi de şehre iz bırakacak" dedi.Genç, Yeni Mahalle'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında devam eden yıkımları inceledi.


Burada vatandaşlarla sohbet eden Genç, Mavi-Yeşil ve Kuzey Yıldızı projeleri ile bölgenin en büyük kentsel dönüşümünü yaptıklarını söyledi.Yeni Mahalle'de 80,5 dönüm alanda yeni bir modern yaşam alanının hazırladıklarını belirten Genç, "Kamulaştırma işlemleri tamamlanan binaların yıkımını sürdürüyoruz. Söz konusu alanda, TOKİ tarafından Emlak Konut aracılığıyla örnek olacak ve şehre değer katacak bir proje hayata geçirilecek. Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin bitmesinin ardından konut inşaatlarına başlanacak" diye konuştu.


Şehrin estetiğinin mimarisi, insanın estetiğinin ise ahlakı olduğuna işaret eden Genç, şöyle konuştu:"Kentsel dönüşümü, yaptığımız eğitim yuvalarıyla kültür, sanat, spor merkezleriyle, alışveriş merkezleriyle tamamlıyoruz. Bol yeşil alanları ve depreme dayanıklı binaları ile her yönüyle gelişmiş, yaşanabilir bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakacağız. Bütün çabamız mutlu insanların olduğu mutlu bir şehir ortaya çıkarmak için. Yeni Mahallemizde de son derece modern, örnek olacak bir projeyi yükselteceğiz." 


Radikal


Geri Dön