29 / 04 / 2024

Samsun Milli Emlak'ın ihaleleri için açılan soruşturma mecliste!

Samsun Milli Emlak'ın ihaleleri için açılan soruşturma mecliste!

Samsun Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünün ihaleleri ile ilgili yapılan bir soruşturma meclis gündemine taşındı. CHP'li Hancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğünün ihaleleri ile ilgili yapılan bir soruşturmaya ilişkin soru önergesi hazırladı. Hancıoğlu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun soruları:
1- Rüşvet almak, rüşvet vermek ve kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak iddialarını içeren soruşturmaya konu olan taşınmazlar nelerdir?
2- Konumları, büyüklükleri ve bedelleri ayrı ayrı belirtilmek üzere, Samsun ili sınırları içerisinde Hazine'nin özel mülkiyetindeki ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlara ilişkin Samsun Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'nca son 3 yıl içinde gerçekleştirilen satış ve kiralama ihaleleri nelerdir?
3- Her biri ayrı ayrı belirtilmek kaydıyla, hali hazırda Samsun ili genelinde Hazine'nin özel mülkiyetindeki ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki hangi taşınmazlar kiradadır ve kiracıları kimlerdir?


Geri Dön