06 / 05 / 2024

Samsun örnek projelerin hayata geçirildiği bir şehir!

Samsun örnek projelerin hayata geçirildiği bir şehir!

Karaaslan, ''Şehirlerin kimlikleriyle ilgili özellikle yapılacak çalışmaların, kimlikli şehirlerin, hem fiziksel yapısının aynı zamanda manevi dinamiklerinin ortaya çıkarılacağı noktasında ortak bir tavır sergileyeceğimiz bir döneme giriyoruz" dedi.



AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte, Büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilen ve inşaat aşamasında olan proje ve tesisleri gezdi. Karaaslan ve Yılmaz, yapımı devam eden golf sahası, Doğal Taş Üretim Fabrikası, inşaatı süren Panorama 1919 Müzesi ve Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni gezdi.


Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini beğenen Karaaslan, şehirleri şehir yapan etkenlerden altyapı ve üstyapı ile şehrin ruhunun ortaya çıkarılması için mücadele verdiklerini söyledi. AK Parti iktidara geldiğinde çok temel sorunların varolduğu bir ülke devraldıklarını ifade eden Karaaslan, "14 yıl önce iktidara geldiğimizde, çevre kirliliğinden, hava kirliliğinden bahsediyorduk. Bırakın bir arıtma tesisini konuşmayı çok daha temel şeyleri konuştuğumuz bir zamandı. Çarpık yapılaşma vardı, şehirlerimizi bir ağ gibi örmüş gecekondulaşmalardan bahsediyorduk. Çok şükür, bugün geldiğimiz nokta, dünya standartlarında ve hatta çoğu alanda dünya standartlarının çok daha üzerine geçmiş şekilde. Fakat bugünden sonra şehirlerin kimlikleriyle ilgili özellikle yapılacak çalışmaların, kimlikli şehirlerin, hem fiziksel yapısının aynı zamanda manevi dinamiklerinin ortaya çıkarılacağı çalışma gruplarının oluşturulması ve buna yönelik ilkelerin benimsenmesi, ilkelere yönelik projelerin hayata geçirilmesi noktasında ortak bir tavır sergileyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Bunu, parti olarak çok önemsiyoruz" dedi.


Karaaslan, Samsun'un örnek projelerin hayata geçirildiği bir şehir olduğunu da belirterek, ''Bundan sonrada Samsun örnek projelerin hayat bulduğu bir şehir olmaya devam edecek. Belki de çok önemli projelerin ilk adımını Samsun'da gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, ''Şehrimizin çevre projelerine, alt yapı projelerine ve şehircilikle ilgili genelde yürüttüğümüz hizmetlere verdiği desteklerden dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan'a teşekkür ediyorum'' diye konuştu.


55 Yenigün


Geri Dön