29 / 04 / 2024

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Mayıs'ta açılıyor!

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Mayıs'ta açılıyor!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kıran mahallesine 2008 yılında inşa edilmeye başlanan 200 Yataklı Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Amatem binasının bu sene Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacağı bildirildi



Samsun Sağlık İl Müdürü Yusuf Koksal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sağlık kampüsü olarak belirlenen alanda, Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının bitirilerek hizmete açıldığını hatırlattı. 200 Yataklı Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Amatem hizmet binasının bu sene Mayıs ayı içerisinde hizmete açılacağını belirten Müdür Koksal " 100 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Pisikiyatri Hastanesi ile 150 Yataklı Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki süreçte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Göğüs ve Kalp Damar Hastanesi'nin ihalesi yapılacak. Hastanelerimizin inşaatı bittiği zaman sağlık kampüsünde yatak kapasitesi 2 binin üzerine çıkacak "dedi. 


ESKİ BİNA KULLANILMAYA DEVAM EDİLECEK

Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Amatem hizmet binasının 3 sene önce bitirilmesi gerektiğini belirten Sağlık İl Müdürü Yusuf Koksal" TOKİ'den ihaleyi alan taşeron firma, mali sıkıntılar içerisine girdi, firmaya süre uzatımı verildi, sonrasında kayyuma devredildi. Firma söz konusu süre içerisinde iflas durumuna geldi. 

TOKİ gerekli cezai işlemlerini uyguladı. Onun için hastane inşaatında gecikme oldu.  TOKİ  3 ay önce firmanın namı hesabı yöntemi ile yeniden ihaleye çıktı. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 200 Yataklı Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Amatem binası Mayıs ayı gibi biteceğini düşünüyoruz. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin mevcut binasını da 100 Yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Pisikiyatri Hastanesi inşaatı bitene kadar bu amaçla kullanacağız "diye konuştu. 

Zekeriya FIRAT Samsun Sağlık İl Müdürü Yusuf Koksal, Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının bitirilerek hizmete açıldığını hatırlattı. 


Hedef Halk


Geri Dön