29 / 04 / 2024

Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin çalışmaları tekrar başladı!

Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin çalışmaları tekrar başladı!

Sağlık alanında yapılan hayırlardan yüzde 18 KDV alınmaya başlanması üzerine yarıda kalan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, açılmayı bekliyordu. Kaderine terk edilen hastanenin bu yıl tamamlanması için çalışmalar başlatıldı.



BURSA'da 1999 yılında hayırsever işadamı Mustafa Dörtçelik tarafından yüzde 65'i yaptırılan ancak sağlık alanında yapılan hayırlardan yüzde 18 KDV alınmaya başlanması üzerine yarıda kalan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, açılmayı bekli yordu. Kaderine terk edilen hastanenin bu yıl tamamlanması için çalışmalar tekrar başlatıldı. Bursalı hayırsever Mustafa Dörtçelik, 1999 yılında Nilüfer İlçesine bağlı Görukle Mahallesinde 200 yataklı Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni yaptırmaya başladı. 


Hükümet 1 yıl sonra sağlık alanında yapan hayır inşaatlarından yüzde 18 KDV alınmasını kararlaştırdı. Bu kaıann ardından Sağlık Bakanlığı ile görüşen işadamı Mustafa Dörtçelik, KDVnin kaldırılmasını istedi Eğitim desteklerinden KDV alınmamasına karşın sağlıkta böyle bir uygulamaya gidilmesine karşı çıkan Döıtçelik. dönemüı Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un "Sen hastaneleri bitü, gerekir se KDVleri bakanlık bütçesinden karşılarız" sözleri üzerine 2002 yılına kadar hem KDVyi ödedi hem de inşaata devam etti. 

YARDIMLARIN KDV'Sİ O dönemde 4 yü içinde 1 milyon TL KDV ödeyen işadamı Dörtçelik, uygulamada değişiklik yapılmaması üzerine camlarını kapılarını taktudığı yüzde 65'ini tamamladığı hastanenin yapımını durdurdu. Dörtçelik. "Bağış yapıyorum. 


Bir de KDV ödüyorum. Haksız yere alınan bir paıa. KDV yerine daha fazla yatırım yapayım" diyerek hastane inşaatım durduran Dörtçelik daha sonra KDV alınmayan eğitim yatunlarına yöneldi İşadamı Mustafa Dörtçelik'in 2005 yılında vefatı ardından da çocukları tara hndan sahiplenilmeyen hastane Sağlık

2014TE İNŞAATI BİTİRECEĞİZ 

Sağlık Miıdur u Özcan Akan. ihalesi yeniden yapılan ve eksiklikleri giderden hastane inşaatnı 2014 yılında ortalarda tamamlanmayı hedeflediler İni söyledi. Bakanlığı tarafından da defalarca ödenek aytılmasına rağmen çürümeye bırakıldı. 

Kapüarı sökülen, camlan knılan ve duvarları hasar görmeye başlayan hastane yıllarca gündeme getirilmesine rağmen sahiplenilmedi. CHP Bursa Milletveküi Kemal Demiıel'in sorunu meclise taşıması ile bülikte 2010 yılında bitirüeceğı açıklanan ve tamamlanması için 25 milyon TL inşaat bedeli çıkartıldı. Bölgedeki hastalarda hastanelerin yetersizliğinden dolayı İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinü Hastalıkları Hastanesi'ne gitmek zorunda kalırken 15 yıl sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da talimatı ile 2013 yılında hastanede onarım çalışmaları yeniden başladı. Yeni göreve gelen Vali Müniı Karaloğlu'nun da ilgi gösteıdiği hastane inşaatın bitirilerek, ekipmanların ve personelin atanmasını beldiyor. 


Hürriyet Bursa / Sebile CETİN


Geri Dön