29 / 04 / 2024

Samsun Sahil Yolu projesi oy çokluğuyla kabul edildi!

Samsun Sahil Yolu projesi oy çokluğuyla kabul edildi!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Belediye Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi ' Sahil Yolu ' projesini oy çokluğuyla kabul etti.




Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 'Sahil Yolu' projesini oy çokluğuyla kabul etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı Cumhuriyet Meydanı'ndaki Belediye Hizmet Binası'nda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan yoklama sonrasında Soma'da yaşanan iş kazası hakkında görüşlerini belirten Başkanvekili Turan Çakır, "Geçtiğimiz gün Manisa Soma'da yaşanan facia ülkemize ve dünyaya büyük bir acı yaşattı. Biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi olarak buna duyarsız kalmamız mümkün değil. Bütün maden şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabır ve başsağlığı diliyorum. Ayrıca ülkemizin başı sağ olsun. Bu olay bizleri derinden üzdü. Hükümetimiz de 3 günü ulusal yas olarak ilan etti" dedi.

Meclis üyeleri Turan Çakır'ın konuşmasından sonra, Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak gündem maddelerini görüşmeye başladı. Gündemin 11. maddesi olan 'Sahil Yolu' projesi görüşüldü. Gündem maddesinin okunmasının ardından söz alan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, yapılan projeden haberinin olmadığını ileri sürdü. Topaloğlu, "Büyükşehir Belediyesi değişik ilçelerde uygulamaya geçtiğinde bize de başkanlar düzeyinde bilgiler verirse iyi olur. Mahkemeye verildiğimizi biz basından duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Gündem maddesi hakkında bilgi veren Meclis Başkanvekili Turan Çakır, "Sahil Yolu ile ilgili düşüncelerini ifade eden arkadaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz bu çalışmanın doğru olduğunu ve o bölgenin bütün insanlığa açılması noktasında Büyükşehir Belediyesi'nin bir projesidir. Bu kapsamda sanki geçmişte plan yapılmadığı gibi bir düşünce hasıl oldu. Mevcut Atakum sınırları içerisinde tamamında böyle bir yol planda vardır. Sadece eski Dereköy Belediyesi sınırları içerisinde imar uygulamaları yapılmış ama yol işlenmemiş. Biz o bölgede yol işliyoruz. 19 Mayıs sınırları içerisinde de var olan bir plan var. Ayrıca Osman başkanım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bey geçmişte sizi ziyaret etti ve konu hakkında bilgilendirdi" dedi.

Komisyondan oy çokluğu ile kabul edilerek meclise gelen madde görüşülerek oy çokluğuyla onaylandı. Bazı MHP'liler de 'kabul' oyu verdi.

Meclis daha sonra diğer gündem maddelerini de görüşerek karara bağladı.


Akit


Geri Dön