29 / 04 / 2024

Samsun Sahil Yolu Projesi imar planı değişikliği komisyondan geçti!

Samsun Sahil Yolu Projesi imar planı değişikliği komisyondan geçti!

Samsun Sahil Yolu Projesi imar planı değişikliği komisyondan geçti. Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi komisyon toplantısında sahil düzenlemesiyle ilgili nazım ve uygulama imar planı teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.



Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı 2. görüşmeleri Belediye Binası Meclis Salonu'nda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 11. maddesi olan 'Sahil Yolu' projesiyle ilgili yapılacak imar planı değişikliği görüşmelerinde Meclis Başkanvekili Turan Çakır ile CHP'li Meclis Üyesi Erkan Akyüz arasında tartışma yaşandı. 


Görüşmelerde söz alan Erkan Akyüz, "Biz sahil düzenlenmesinde sizinle hemfikiriz. Alanın taşlarla örülerek beton yapılmasına karşıyız. Gelecek turiste nasıl doğal ortam tanıtılacak ben merak ediyorum. Zaten endişemiz doğal yapının üzerinin taşla, betonla kapatılmasıdır. Biz CHP olarak peyzaja karşı değil doğanın üzerinin kapatılmasına karşıyız" diyerek Turan Çakır'a çeşitli sorular yöneltti. 

CHP'li Akyüz'ün sorularına cevap veren Başkanvekili Turan Çakır, "Ben o bölgede belediye başkanlığı yaptım. 

O dönemlerde halkın o sahili kullanma şansı hiç yoktu. Bir avuç kumun oluşması uzun yıllar alıyor. 


Biz sahile tecavüz etmiş birçok yapıyı yıktık. Bizim hassasiyetimiz ortada. Biz oraları halkın kullanımı için açıyoruz. Birilerinin ifade ettiği gibi halkın kullanımını engellememiz mümkün değildir. Buraların gerçek sahibi insanlardır. Bunun farklı noktada algılanması bizi üzer. Biz Karayolları ile Kurupelit arasında göstermiş olduğumuz hassasiyeti, Kuş Cenneti'ne kadar gidecek olan alanda da göstereceğiz" diye konuştu. 


Çakır, konuşmasının sonlarına doğru Erkan Akyüz'ün sorduğu sorulara cevap verdiği sırada Akyüz araya girdi. Akyüz'ün araya girmesine tepki gösteren Çakır, "Burada karşılıklı konuşulmaz. Ben konuşurum sen dinlersin, sen konuşursun ben dinlerim. 

Basına yönelik 'ben mesaj vereceğim, şov yapacağım' dersen ben buna müsaade etmem. Lütfen bana müsaade et' diye tepki gösterdi. 

Meclise katılarak söz alan Mimarlar Odası Samsun Şubesi Başkanı İshak Memişoğlu, "Bu konu çok hassastır. Burada bir fiili durum var. Huzurunuzda suç duyurusunda bulunuyorum. Burada Kıyı Kanunu açıkça ihlal edilmektedir" ifadelerini kullandı. 

Tartışmaların ve uzun konuşmaların yaşandığı gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 

Konunun görüşüldüğü esnada dışarıda belediye önünde toplanan bir grup, projeye karşı oturma eylemi yaptı. 


Yenises


Geri Dön