03 / 05 / 2024

Samsun Sigara Fabrikası AVM olacak!

Samsun Sigara Fabrikası AVM olacak!

Türkiye'nin ilk sigara fabrikalarından tarihi Samsun Sigara Fabrikası, alışveriş merkezi olacak



Osmanlı Hükümeti'nin tütün ithalini yasaklaması üzerine 1897 yılında Samsun'da Fransız Regie firmasının ortaklığıyla kurulan `Samsun Sigara Fabrikası', 1994 yılında 19 Mayıs ilçesinde Ballıca Sigara Fabrikasının açılması üzerine kapatıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır boş kalan binaları, yap-işlet-devret modeliyle değerlendirmeye karar verdi.

Proje Toydemir'den
Tanrıverdi Holding, yüksek mimar Turgut Toydemir ile birlikte binaların alışveriş merkezine dönüştürülmesine ilişkin proje hazırladı. Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkan Asistanı Aziz İba, holdingin bugüne kadar Samsun'da yaklaşık 10 milyon dolarlık sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini anlattı. Samsun Sigara Fabrikasının olduğu alanda bir alışveriş merkezi yapmayı planladıklarını ifade eden Aziz İba, şöyle konuştu:
 "Alışveriş merkezi, tütün depolarına ve önündeki boş arsaya yapılacak. Arsa kısmında yerin altına üç kat inşaat yapılacak. İkinci ve üçüncü  katlar otopark olacak. Birinci bodrum katı ise eski binalarla irtibatlandırılarak alışveriş merkezi yapılacak. Yer üstünde ise herhangi bir yapılaşma olmayacak ve açık kafeler olarak düzenlenecek."
Radikal

İlgili haber:

Samsun Sigara Fabrikası AVM oluyor


Geri Dön