30 / 04 / 2024

Samsun Subaşı Yeraltı Çarşısı yıkılacak!

Samsun Subaşı Yeraltı Çarşısı yıkılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin mülkünde olan 22 dükkan kapasiteli Yeraltı Çarşısı'nın yıkılması yerine otopark yapılması planlanıyor.



1983'te hayata geçirilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi mülkünde olan 22 dükkanlık Subaşı Yeraltı Çarşısı’nın yıkılıp yerine otopark yapılacağı sözlerine ekledi. Hedef Halk Gazetesi'nden Recep Mol'un haberine göre; imar planı aşamasında olan proje için Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayında İller Bankası’ndan istediği 200 milyonluk krediden kaynak ayrıldığı ifade ediliyor. Çarşıda kalan esnaflarla ise 2 yıldan beri sözleşme yapılmazken, esnaflar ise 3 ayda bir toplu kira ödüyor. 

4 ESNAF KALDI

2 yıldır belediyenin çarşıya hiçbir masraf yapmadığını belirten esnaf Sefa Özdemir, “Bu yapı 1983 yılında yapıldı. 84 yılında babamlar burada dükkan açtı. Büyükşehir Belediyesi’ne 3 ayda bir toplu kira ödüyorduk 2 yıldan bu zamana kadar. Buradaki hiçbir esnafla sözleşme yapmadılar. Öte yandan biz kiramızı ödememize rağmen göl olan çarşıya da hiç yatırım yapmadılar. Buradaki 4 esnaf her gün bir kova koyuyordu. Artık öyle bir hale geldi ki bazen abdesthane de çocuklara tuvalet yaptıranlara bile rastladık” diye konuştu. 

SÖZLEŞME YAPILMADI

Başkan Mustafa Demir’in çarşıyı ziyaretinde kendilerine çarşının otoparka çevrileceğini anlattığını söyleyen Özdemir, “Aslında bizimle sözleşme yapmamalarından şüpheleniyorduk. Başka yerde söylemiş burayı otopark yapacağını ama bize de en azından söylemesi gerekirdi. Yıllardır burada esnaflık yaptık. Bir çok dükkan zaten kapattı gitti” dedi.

 


Geri Dön