06 / 05 / 2024

Samsun Towers ile Fi-Yapı davalık!

Samsun Towers ile Fi-Yapı davalık!

Seda Tabak Hürriyet'teki köşesinde "Sektörde bir garip dava..." adlı yazıyı kaleme aldı...



Gayrimenkul sektöründe enteresan bir dava konuşuluyor şu günlerde... Esenyurt´ta hayata geçirilmeye hazırlanan bir proje, son dönemlerin en popüler iki inşaat şirketiyle mahkemelik oldu. Neden mi? Hemen açıklayayım...

Samsunlu işadamlarının büyük bir hemşehricilik örneği göstererek hayata geçirmeye hazırlandığı Samsun Towers projesini duymuşsunuzdur. Zaten son günlerde projenin reklamları yapılıyor. İşte bu büyük proje davalık. Çünkü...

İddiaya göre, söz konusu projenin tanıtıldığı internet sitesinde Fi-Yapı´nın projelerine ait görseller kullanılmış. Ayrıca, projeyi gerçekleştirecek müteahhit firma olarak Özyurtlar İnşaat gösterilmiş.
Tabii ki iki şirket de bu duruma itiraz etmişler ve kanuni yollara başvurmuşlar.
Geçenlerde Fikret İnan ve projelerinin mimarı Samim Ülker, projeyle ve firmayla hiçbir bağlantılarının olmadığını açıklamışlardı. Özyurtlar İnşaat ise birkaç gündür internet sitesinden şöyle bir duyuru yayımlıyor: "Er-Sa İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Ntowers projemizin yanında "Samsun Towers" adı ile pazarlamaya çalıştığı proje ile ilgili herhangi bir alaka ve ilişkimiz yoktur. İlgili projede müteahhit firma olarak ismimiz kullanılmaktadır. Söz konusu proje ile ilgili herhangi bir ilişkimiz bulunmamaktadır. Müşterilerimize önemle duyurulur."

Sektörde şu günlerde bu dava konuşuluyor, sonucu merak ediliyor.
Ama asıl merak edilen işe şu sorunun cevabı: "Niye bir inşaat firması, iddialı bir projeye girişirken, dava edeceklerini bile bile rakiplerinin görsellerini ve adını kullanır?"
Bizim de çok merak ettiğimiz bu soruya, bir cevap alacağız herhalde.
 
Uğur Tatlıcı şirket kurdu

2009 Şubat ayında vefat eden Türkiye´nin sayılı işadamlarından Salih Tatlıcı´nın ikinci eşinden olan oğlu Uğur Tatlıcı Salı günü yeni bir şirket kurdu. 50 bin TL sermayeyle kurulan şirketin adı UNT Gayrimenkul Yatırım Turizm ve İnşaat Anonim Şirketi.
Her türlü gayrimenkulün alım satımı kira değerlendirme ve pazarlamasını yapmak amacıyla kurulan şirket faaliyetlerini Etiler´deki genel merkezinden yürütecek. Şirketin yönetimi Uğur Tatlıcı´ya emanet. Merhum Salih Tatlıcı´nın ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile Ertune Biter ise yönetimde görev alacak diğer kişiler.

Forbes dergisinin 2006 listesinde Türkiye´nin 27´nci zengini olarak gösterilen Salih Tatlıcı, evliyken 25 yıl birlikte olduğu ve 16 yıl evli kaldığı ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile ondan olan oğlu Uğur Tatlıcı´ya 3 milyar dolarlık bir miras bırakmıştı. İlk eşi ve oğullarına kızgın olan Tatlıcı´nın ilk eşinden olan oğlu Ahmet Tatlıcı ve torunu Salih Zeki Tatlıcı da mahkemeye başvurmuştu.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön