27 / 04 / 2024

Samsun'a kentsel dönüşüm geliyor!

Samsun'a kentsel dönüşüm geliyor!

Samsun'un Terme ilçesinde Terme Çayı taşkın sahası etrafında afet riskli alanların belirlenip kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi için çalışmalar başladı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "çalışmalar ilçenin geleceğine önemli katkılar sağlayacak" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü komisyon üyeleri Okan Özbaykal, Faruk Yıldız, Gülşah Derinkök, Beliz Genez Altay, Eren Bekkaya, Ali ün ve Ahmet Ünal Terme ilçesinde Çay çevresinde incelemelerde bulunarak Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Yapılacak çalışmaların ilçenin geleceğine önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul "Yerel yönetimlerin görevleri ve işlevleri teknik belediyecilik hizmetlerinin ötesinde, şehir yapılanması ve kültürünü oluşturması boyutunda da önem arz etmektedir. Şehir planlaması, yapılanması, yatırımlar neticesinde oluşan rantın ve hizmetlerin adaletli bir şekilde dağıtılmasının sorumluluğunu taşır. Kentsel dönüşüm ve yenileme, daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarının inşası için bir fırsattır. Bugüne kadar ertelenmiş ulaşım, teknik altyapı ve toplumsal sorunların çözümü için önemlidir. Sadece barınacak alanlar değil, yaşanabilecek alanları da sunma gayretindeyiz. " dedi.


HALKIN ONAYINA SUNULACAK


Komisyon üyelerine tavsiyelerde bulunan Başkan Kul; "Dönüşümlerimiz de çok boyutlu düşünüyoruz. Bu kapsamda kentsel dönüşümü halkın yararına gerçekleştirmek istiyoruz. Toplantılar yaparak vatandaşlarımızın nasıl bir Terme görmek istediğini ölçerek, onların ayağına gideceğiz ve halk buluşmalarında bu projelerimizi mutlaka onaylarına sunacağız." diye konuştu.


Yurt


Geri Dön