30 / 04 / 2024

Samsun'da 30 bin konut risk altında!

Samsun'da 30 bin konut risk altında!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarının aralıksız sürdüğüne işaret ederek, şehirde risk altında bulunan konut sayısını da açıkladı.



Samsun'da risk altında 30 bin konut bulunduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. 

İnsanları mağdur etmeyip haklarını gözeterek çarpık konutlaşmış Samsun'u modern, çağdaş, yaşanabilir ve güvenli bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Çocuklarımıza daha güzel bir Samsun bırakmak için gece gündüz çalışarak değişim ve dönüşüme büyük önem veriyoruz. 

Sağlığım el verdiği müddetçe de kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da mahallelerin rahatlatılması için çok sayıda sosyal konut üretilmesine yönelik vizyonu ve « isteği var. Biz de yerinde dönüşümüne yönelik kentsel dönüşüm projeler planlıyoruz. Bu siteleri oluşturduğumuz takdirde şehri eteğinden tutup şehrin güneyine doğru çekeceğiz ve sıkışmış, kitlenmiş ve Arapsaçı gib olmuş bu mahallelerimizi rahatlatacağız" dedi. 


55 Yenigün


Geri Dön